«Mortul viu» îi cere daune morale soţiei

Ultima actualizare:
Aşa arăta în tinereţe
Aşa arăta în tinereţe

Bărbatul din Bârlad care şi-a redobândit identitatea după ce a fost declarat mort de instanţele de judecată din România, deşi trăia de 19 ani în Turcia, a fost dat în judecată din nou de soţia sa.

Declarat mort încă din 2016, la solicitarea soţiei care a invocat că nu a mai dat nici un semn de viaţă, Constantin Reliu (63 de ani) a reuşit să ”reînvie” şi în actele de identitate, după un proces anevoios. Judecătorii i-au anulat certificatul de deces, însă bărbatul nu şi-a iertat soţia, care în prezent trăieşte în străinătate, scrie adevarul.ro. Reliu a solicitat în instanţă ca femeia să îi achite daune morale pentru prejudiciul suferit. La rândul ei, soţia lui Constantin Reliu a introdus şi ea o acţiune la Judecătoria Bârlad prin care cere desfacerea căsătoriei cu bărbatul pe care îl credea mort. Cele două procese urmează să se judece anul viitor, în ianuarie, respectiv martie 2019. 

Nevasta îi cere divorţul

Cazul lui Constantin Reliu a făcut înconjul mapamondului în această primăvară, după ce procedurile juridice au întârziat redarea identităţii bărbatului. 

Constantin Reliu (63 de ani) a plecat la muncă în Turcia în anii 90. Ultima dată şi-a vizitat familia în anul 1999. Din iulie 1999, când a intrat pe teritoriul Turciei, nici soţia, şi nici fiica sa nu au reuşit să mai ia legătura cu el. În ianuarie anul curent, după ce a fost prins de autorităţile turce având documentele de şedere expirate, vasluianul a fost expulzat în România. La intrarea în ţară, autorităţile aveau să-i aducă la cunoştinţă bărbatului că el figurează ca fiind mort.


    Aşa arăta în tinereţe
Aşa arăta în tinereţe

Iniţial, a crezut că este vorba de o glumă, povesteşte vasluianul, însă în momentul în care autorităţile i-au prezentat datele prin care figura ca fiind mort din 31 decembrie 2003, Constantin Reliu a pus la dispoziţia autorităţilor toate actele de identitate în original arătându-le că este cât se poate de viu. ”Autorităţile vamale m-au chestionat mai bine de şase ore, până şi-au dat seama că nu este vorba despre o farsă. Am fost lăsat să merg acasă, iar aici am constatat că familia a împărţit tot ce aveam în comun”, povesteşte Constantin Reliu. 

Bărbatul s-a adresat Poliţiei, de unde a aflat că în lipsa sa, familia a solicitat în 2013 să-i fie declarat decesul, având în vedere că nu a mai dat nici un semn de viaţă, însă a fost îndrumat către tribunal, unde a început o adevărată epopee.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net