Motivul pentru care Marin Moraru se izolase de lumea artistică

Ultima actualizare:

    Marin Moraru a murit la 79 de ani
Marin Moraru a murit la 79 de ani

Marin Moraru a murit duminică, 21 august, la vârsta de 79 de ani, la Spitalul Elias. Actorul era internat din 10 august și se lupta cu o boală necruțătoare. Pe lângă filme și teatru, marele actor a jucat și în telenovele, timp de șase ani. După ce a terminat și acest capitol din viața sa, în 2013, Moraru a apărut tot mai puțin în viața publică.

Nu mai voia să joace. Era descumpănit și nu mai simțea că-și găsește locul lângă cei prea grăbiți și ocupați. Anul trecut era distins cu Premiul de Excelenţă la cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, ocazie cu care a și dat un interviu exclusiv pentru cei de la Adevărul, în care a povestit de ce refuză să mai joace în producțiile noi.

"Nu mai vreau să joc teatru. N-am cu cine, n-am de ce şi n-am ce. Ce scenariu să joc, cu cine? Cu cei care nu stau la repetiţii că au televiziuni şi alte şuşe? De ce să fac eu lucrul ăsta? Am un singur ficat. Aţi văzut cum se întâmplă acum o repetiţie cu zece actori în distribuţie? Numai regizorul, sufleurul şi doar un actor sunt în scenă, iar sulfeurul dă replica celorlalţi care lipsesc... Păi în secunda aia îi omor pe toţi! Decât să ajung la puşcărie mai bine nu mă duc", a declarat Marin Moraru, vădit supărat și nemulțumit de starea actuală a teatrului românesc.

Nici filmele nu-i făceau cu ochiul, iar asta din cauza limbajului prea libertin, a cuvintelor urâte folosite la tot pasul: "Cu beep-uri d-astea de nu te mai saturi de ele. „’te-n gură, ‘te-n nară, ‘te-n suflet” şi alte lumânări... Asta este oribil, aşa ceva nu se poate! Ei cred că sunt „reali”, că sunt normali, că asta-i realitatea. Cum pot eu să mp duc să fac aşa ceva? Cum pot eu să deschid gura să zic „’te-n nară”? Spune-mi şi mie. Toate filmele româneşti fără asta nu există. D-asta nu mă duc la film. Nu se poate aşa ceva....

„Nu-mi doresc nimic de ziua mea, nici măcar sănătate!

În ziua în care a împlinit 79 de ani, în 31 ianuarie 2016, Marin Moraru a ales să nu sărbătorească în niciun fel. A fost sunat și felicitat de colegii actori, însă nu a serbat cu nimeni. Nu-mi doresc nimic de ziua mea, nici măcar sănătate! Dacă este, este, dacă nu, asta e! M-au felicitat colegii de breaslă, dar nu-mi serbez ziua cu nimeni. Nu mai joc în niciun spectacol. Sunt la pensie şi mă bucur de acest lucru”, a delarat marele actor pentru ziarulring.ro chiar în ziua aniversării.

Moraru, Beligan și Dinică, pe scenă în "Take, Ianke și Cadîr"

Din 21 august, toți cei trei mari actori care au jucat ani de-a rândul în rolurile lui Take (Marin Moraru), Ianke (Radu Beligan) și Cadîr (Gheorghe Dinică) au părăsit această lume. Dinică a murit în 10 noiembrie 2009, Radu Beligan a decedat anul acesta, în 20 iulie, iar ultimul a fost Marin Moraru, 21 august 2016.

image
image
image
image
image
image
banner denisa manelista png
banner George Nicolescu png
Oana Roman și fiica ei, Isa  Sursa: Instagram
halle berry instagram jpg
alina serban foto cornel brad  jpg
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net