Motoarele Diesel de la VW au ucis sute de europeni pe an?

Ultima actualizare:

Compania germană Volkswagen, care se află în mijlocul celui mai mare scandal din industria automobilistică din ultimii 50 de ani, ar putea fi răspunzătoare de moartea a sute de europeni anual. Motoarele pe motorină care au echipat mașinile VW în ultimii 7 ani au eliminat în atmosferă o cantitate de gaze nocive de 10 până la 40 de ori mai mare decât cea permisă de legislația de mediu. Oamenii de știință americani spun că aceste noxe ar fi cauzat moartea a sute de europeni în fiecare an.

Scandalul iscat în SUA în jurul automobilelor VW cu normele de poluare măsluite scoate la iveală noi tragedii. Oamenii de știință americani sunt de părere că motoarele Diesel care echipează mașinle constructorului german au ucis până acum între 5 și 20 de persoane în Statele Unite, scrie bigstory.ap.org. „Statistic nu putem stabili cine a murit din cauza acestei politici a VW, dar unii oameni au murit ca urmare a acestui fapt”, a afirmat inginerul de mediu Carnegie Mellon, profesor la Universitatea „Peter Adams” din Florida. Americanii spun că rata mortalității în Europa este mult mai mare din cauza densității populației și fiindcă aici circa 50% din autoturismele VW aflate în uz sunt Diesel.

Testele realizate până acum de americani arată faptul că VW eliberat în atmosferă de la 10 până la 40 de ori mai mulți oxizi de azot decât e permis de legsilația de protecția mediului. Oxizii de azot formează cea mai mare parte din smog, un aer poluat greu de respirat, și contribuie la sporirea cantității de pulberi în suspensie, responsabile de moartea a zeci de mii de oameni anual doar în Statele Unite.

În replică, VW a spus deja că Agenția de Protecția Mediului din SUA s-a pronunțat pe marginea acestui subiect, declarând că vehiculele care au beneficiat de softul ce măsluiește normele de poluare nu prezintă un pericol pentru mediu. „Acuzațiile generale privind legăturile dintre emisiile de oxizi de azot de la aceste vehicule afectate și efectele asupra sănătății sunt neverificate. Nu am primit nici un raport care să confirme că emisiile de la aceste vehicule au cauzat probleme reale de sănătate”, a declarat compania într-un comunicat.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net