Mugur Isărescu, detalii despre angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR: "Lucrează de la birou și este foarte disciplinată"

Ultima actualizare:

    Mugur Isărescu a oferit detalii despre angajarea Vioricăi Dăncilă, la BNRfoto: Click!
Mugur Isărescu a oferit detalii despre angajarea Vioricăi Dăncilă, la BNRfoto: Click!

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, a avut miercuri prima reacție oficială după ce Viorica Dăncilă a fost angajată consultant la Banca Națională a României. Fosta șefă a Guvernului este descrisă ca fiind "foarte disciplinată".

Viorica Dăncilă „este foarte disciplinată” și „studiază” economia verde, a spus guvernatorul Mugur Isărescu despre munca la Banca Națională a fostului premier PSD. În plus, șeful BNR a prcizat că Viorica Dăncilă nu a luat locul nici unui specialist.

Mugur Isărescu: "Economia verde este un domeniu relativ nou şi pentru dânsa"

“Motivele ca şi politica de resurse umane ale Băncii Naţionale au fost explicate pe larg de directorul resurselor umane şi se găsesc pe site-ul băncii. Nu am nimic de adăugat. Şi chiar vă rog să le citiţi că acolo sunt trecute. În ceea ce priveşte domeniul în care dânsa lucrează fac două precizări. Nu a luat locul nici unui specialist din Banca Naţională. Domeniul în care dânsa lucrează şi anume economia verde este un domeniu relativ nou şi pentru dânsa dar pentru oricine. Nu avem absolvenţi de facultate sau de orice studiu în domeniul acesta şi împreună cu colegii care formează grupul respectiv studiază şi probabil că în toamnă când grupul respectiv, care este încă în formare, va termina o lucrare va ieşi în public cu materialul respectiv”, a declarat Mugur Isărescu, în cadrul unei conferințe de presă, întrebat de economedia.ro care sunt motivele pentru care Viorica Dăncilă a fost angajată drept consultat în cadrul BNR.

Domeniul în care lucrează Viorica Dăncilă nu este unul dominat de bărbaţi

Mugur Isărescu a precizat, de asemenea, că există numeroase femei în zona economiei verzi și a finanțării în acest domeniu. ″Şi ca să vă mai dau o informaţie despre economia verde şi finanţarea în acest domeniu, inclusiv poziţia băncilor centrale, uitaţi-vă la ce este în lume şi veţi vedea că această mişcare nu este câtuşi de puţin dominată de bărbaţi. Avem şefa Fondului Monetar Internaţional, şefă la Banca Centrală Europeană, şefă la Comisia Europeană. Deci este un domeniu nou în care ne adaptăm şi noi, să vedem ce se va întâmpla”, a afirmat Mugur Isărescu.

Dăncilă, salariu de 10.000 lei la BNR

Fostul premier PSD a preluat funcția de Consultant pe Strategia de Sustenabilitate şi Energie Verde la Banca Naţională a României. Dăncilă a fost angajată în 15 mai, iar salariul său net ar ajunge la aproximativ 10.000 de lei lunar, potrivit informațiilor G4Media.ro. Pentru a se angaja în corpul consultanților, din care mai fac parte circa 20 de persoane, Dăncilă a depus un dosar și a susținut un interviu.

Citește și:

Viorica Dăncilă va avea un salariu de 10.000 de lei pe lună la BNR

Florin Cîţu, despre angajarea soţului Vioricăi Dăncilă la Transgaz: "Voi afla condițiile în care s-a desfășurat concursul"

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net