Mugurel se simte bine, după operația de transplant

Ultima actualizare:

    În ultimii trei ani, Mugurel n-a mai putut respira fără ajutorul aparatului de oxigen
În ultimii trei ani, Mugurel n-a mai putut respira fără ajutorul aparatului de oxigen

Vești bune de la Spitalul „Sf. Maria”, unde, miercuri, a fost efectuat primul transplant pulmonar din România. Mugurel Amariței, de 36 de ani, se simte bine. El este conștient încă de miercuri seară și comunică cu personalul medical.

Potrivit medicilor de la Spitalul „Sf. Maria”, ieșeanul „se simte bine, la 24 de ore de la operație, fără complicații pentru ziua întâi de la intervenție”.

De asemenea, specialiștii spun că Mugurel „este afebril, cooperant și comunicativ. El a fost conștient încă de aseară și a vorbit cu echipa medicală”.

Pacientul căruia i-au fost transplantați plămânii unui bărbat de 46 de ani, care a intrat în moarte cerebrală în urma unui accident vascular, se află internat în continuare în secția de Terapie Intensivă, unde urmează să rămână, de altfel, conform procedurilor, pentru următoarele săptămâni.

Reprezentanții spitalului au spus că vor face o informare scurtă în ziua în care pacientul va fi transferat pe secție, dar și la externare.

Mugurel a fost diagnosticat în 2011 cu mai multe afecțiuni de plămâni, care, în timp, au avansat. Astfel că, în urmă cu trei ani, a fost nevoit să apeleze la aparatul de oxigen. Așa se face că, de atunci, nu a mai putut respira decât cu ajutorul acestuia. Plămânii lui funcționau la doar 13% din capacitate. Tot de trei ani, Mugurel se afla pe lista de așteptare pentru transplant pulmonar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net