Mulţi dintre candidaţii la Medicină: “A fost mai uşor decât ne aşteptam”

Ultima actualizare:

    Părinţii au aşteptat cu sufletul la gură ieşirea tinerilor din sălile de examen
Părinţii au aşteptat cu sufletul la gură ieşirea tinerilor din sălile de examen

Emoţii şi nerăbdare – aşa pot fi descrise sumar trăirile sutelor de părinţi care şi-au aşteptat ieri copiii în faţa Universităţii de Medicină “Carol Davila” din Bucureşti, unde au susţinut examenul de admitere. Dacă la Medicină generală sunt 3,8 candidaţi pe loc, concurenţa e şi mai mare la Stomatologie: 4,5 candidaţi pe loc!

Dezastrul din sistemul medical nu-i descurajează pe absolvenţii de liceu! O dovedesc miile de tineri care au luat ieri cu asalt Universitatea de Medicină “Carol Davila” din Bucureşti, cu speranţa reuşitei la examenul de admitere. Pe bulevardul din faţa facultăţii, sute de părinţi şi-au aşteptat copiii să iasă din examen şi a fost nevoie de intervenţia jandarmilor pentru ca strada să nu fie blocată cu totul. Câteva doamne mai rebele s-au eliberat din spatele gardurilor montate la marginea trotuarelor şi au căutat să ajungă cât mai aproape de intrare: “Avem copiii înăuntru, trebuie să-i vedem când ies din examen”. Un jandarm ras în cap le ţinea piept şi le dojenea în glumă: “Staţi liniştită, doamnă, că nu vi-l ia nimeni. Acum, când intră la facultate, cine credeţi se bagă la cheltuială?”.

"Nu vreau să plec din ţară"

Tinerii au început să părăsească sălile de examen abia după ora 11.00, aşteptaţi, înaintea părinţilor, de reporterii înarmaţi cu microfoane şi cu aceeaşi întrebare: “Vei pleca din ţară după ce termini facultatea?”. Sigură pe ea, Maria era fericită: “A fost mai uşor decât ne aşteptăm. M-am pregătit un an de zile, am renunţat la tot ce înseamnă viaţă socială. Nu vreau să plec din ţară, deşi sunt conştientă cât de greu îmi va fi. Dar poţi avea succes şi aici, dacă pui pasiune şi eşti devotat”.

Înalt, cu părul blond şi o privire inteligentă, Vlad a răspuns fără să clipească: “Rămân în ţară. Vreau să fac facultatea şi să profesez în România, cel mai probabil ortopedie. Dacă nu stau eu să salvez ţara, atunci ţara cine o salvează?”, a venit răspunsul însoţit de un zâmbet.

“Nu pleacă copiii noştri, dom’le”, a constat bucuros un moşneag cu o pălărie de paie pe cap. Venise să-şi aştepte nepoata de 19 ani, cu speranţa că ar putea să o vadă într-o zi doctoriţă.

“Interesul tinerilor rămâne ridicat”

Examenul de admitere organizat ieri de Universitatea de Medicină “Carol Davila” din Bucureşti a adunat 3.168 de candidaţi împărţiţi pe patru specializări: Medicină generală (1.942 de candidaţi / 510 locuri), Medicină dentară (583 de candidaţi / 130 de locuri), Farmacie (259 de candidaţi / 140 de locuri), Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (384 de candidaţi / 170 de locuri). “Numărul de candidaţi este similar cu cel de anul trecut, ceea ce arată că interesul tinerilor pentru universitatea noastră rămâne unul cât se poate de ridicat”, spune Ioanel Sinescu, rectorul Universităţii de Medicină din Bucureşti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
image
actualitate.net
image
actualitate.net