Cei doi muncitori răniţi în incendiul care cuprins, luni seară, o fabrică de produse pe bază de petrol din judeţul Prahova au fost preluaţi de echipajele medicale şi duşi la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean Ploieşti. Ambii au arsuri de gradele trei şi patru pe mare parte din corp, cu afectarea căilor aeriene.


Potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii, primele informaţii arată că cele două victime ale incendiului sunt doi bărbaţi, de 59 de ani şi, respectiv, 53 de ani.

Victimele au căile aeriene afectate

„Pacientul de 59 de ani prezintă arsuri pe aproximativ 60% din suprafaţa corporală. Pacientul de 53 de ani are arsuri pe 60-70% suprafaţă corporală. La prima evaluare ambii au căile aeriene superioare afectate”, transmite Ministerul Sănătăţii.

Reprezentanţi ai Serviciului de Ambulanţă Judeţean Prahova anunţă că ambii pacienţi au fost evaluaţi şi duşi la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean Ploieşti.

„Având în vedere primele informatii transmise privind suprafaţa afectată şi gradul arsurilor, pacienţii întrunesc criteriile de admitere într-un centru de mari arşi, România nu are, în prezent, un astfel de centru. După ce se primesc concluziile comisiei de specialitate întrunită la nivelul spitalului se va decide eventualul transfer. Medicii de la UPU Ploieşti lucrează în prezent la stabilizarea pacienţilor”, a mai precizat Ministerul Sănătăţii. 

Cele două victime sunt angajaţi ai fabricii, iar primele date arată că bărbaţii nu se aflau în interiorul halei cuprinse de flăcări, ci au intervenit încercând să stingă focul.

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: