Munți de gunoaie rămaşi în urma turiştilor de pe Transalpina

Ultima actualizare:

    Aproape 300 de saci  cu deşeuri au strâns drumarii  după vacanţa de Rusalii
Aproape 300 de saci cu deşeuri au strâns drumarii după vacanţa de Rusalii

Lipsă de bun simţ! În vacanţa de Rusalii, zeci de mii de turişti s-au plimbat pe Transalpina, cel mai înalt drum din ţară. În urma lor au rămas însă munţi de gunoaie. Parcările

şi zonele verzi situate aproape de „Drumul Regelui“, cum mai este denumită şoseaua care ajunge la o înălţime de 2.145 de metri, au fost pline de deşeuri. Drumarii au acţionat ieri pentru strângerea deşeurilor şi au adunat în jur de 300 de saci cu gunoaie. 

„Este surprinzător gestul unor turişti. Am avut situaţii când au venit de acasă cu gunoaiele în saci şi le-au lăsat în parcările de pe marginea drumului”, se lamentează Ion Tudor, şeful Secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu. “Oamenii au stat în parcări, dar şi pe iarbă. Au lăsat în urma lor multe deşeuri - sticle de plastic, ambalaje şi hârtii. Au fost şi turişti mai civilizaţi care au strâns resturile în pungi şi le-au lăsat în parcare“, adaugă Tudor. Acesta recunoaşte însă că nu prea există coşuri de gunoi în parcările amenajate:  „Iarna trecută au fost distruse de vânt. În perioada următoare se vor monta coşuri de gunoi“. 

simeon stalpnicul png

Săptămâna trecută, un grup de studenţi de la Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu a organizat o acţiune de ecologizare în zona Rânca şi au strâns 150 de saci cu deşeuri, scrie adevarul.ro.

Transalpina, care străbate patru judeţe (Gorj, Vâlcea, Sibiu şi Alba), a devenit una dintre destinaţiile preferate de turişti datorită peisajelor spectaculoase. „Nu pot să vă spun exact, dar au fost mii de maşini pe Transalpina. Vom continua montarea de indicatoare şi de parapete în unele zone“, încheie şeful Secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net