Situația angajaților de la Direcția Generală pentru Protecția Copilului (DGASPC) Giurgiu este din ce în ce mai serioasă. Astăzi,16 iunie, salariații au protestat în fața instituției. Era ziua de leafă pe care n-au mai primit-o de două luni.


”Protestăm pentru că ne vrem salariile care ni se cuvin Orbane, Câțule, Violetooo! Guvernule, trezește-te! Oamenii muncesc ca să-și primească banii, avem familii, copilași, unii au nevoie de medicamente! Cum le putem spune copiilor că nu avem bani să le cumpărăm o bomboană? Cum dormiți liniștiți cu capul pe pernă noaptea? Și cel mai important: ce facem cu beneficiarii, oamenii care sunt oricum amărâți?”, a scris o angajată de la DGASPC Giurgiu, pe pagina sa de Facebook.

Alți colegi de-ai femeii se plâng de faptul că de două luni nu au primit nici un leu și că numai ei știu cât de greu le este să supraviețuiască. ”Avem datorii de plătit, întreținere, facturi. Murim de foame în case. Ultima leafă am primit-o înainte de Paște”, s-a plâns un alt angajat.

Dramatic: asistenții maternali vor să renunțe la copiii pe care-i au în grijă 

Aceștia povestesc că sunt cazuri dramatice, mai ales în rândul asistenților maternali, care nici ei nu și-au văzut banii în cont. Grav este că unii dintre ei vor să aducă copiii orfani, pe care-i au în grijă, la DGASPC, pentru că nu au ce să le dea să mănânce. În aceeași situație sunt și însoțitorii persoanelor cu handicap. 

protest-angajati-la-dgaspc-giurgiu.jpg

Din curtea DGASPC Giurgiu, cei 1.200 de salariați se vor muta în fața Ministerului de Finanțe
Din curtea DGASPC Giurgiu, cei 1.200 de salariați se vor muta în fața Ministerului de Finanțe

”Incompetența Guvernului. Rușine să va fie!”, au scris protestatarii pe o pancartă. Cei aproximativ 1.200 de angajați ai DGASPC Giurgiu au anunțat că dacă situația nu revine la normal, vor intra în grevă generală.

Joi, 18 iunie, aceștia se vor strânge în fața vor Ministerului de Finanțe ca să-și ceară drepturile cuvenite.

Nu mai sunt bani de salarii. Bugetul a acoperit doar 4  luni

”Banii pentru salarii vin de la Ministerul de Finanțe către Ministerul Muncii, care-i împarte mai deparate către Direcțiile Generale de Asistență Socială din județe. Problema este că nu mai sunt bani. Au acoperit salariile doar pentru patru luni, în ideea că vor veni cu o nouă rectificare bugetară. Iată însă că până acum nu a fost făcută, iar oamenii nu mai au din ce trăi. Situația este disperată peste tot”, ne-au declarat surse bine informate. 

 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/disperarea-angajatilor-de-la-dgasp-giurgiu-strigata-fata-ministrului-munciinu-ne-am

https://www.click.ro/news/national/psd-ameninta-cu-motiunea-de-cenzura-pnl-sa-nu-fure-banii-copiilor-0

 

 

 
 
Loading...