Procurorii braşoveni au deschis o anchetă penală pentru neglijenţă în serviciu şi ucidere din culpă, după ce o femeie a murit la câteva zile după ce a fost operată de fibrom uterin. Tragedia s-a ptrecut la la Spitalul Municipal Făgăraş.


Maria Iagăr, în vârstă de 49 de ani, s-a internat la Spitalul Muncipal Făgăraş pentru operaţia de fribrom uterin la sfârşitul lunii februarie.

A fost operată, dar în timpul intervenţiei chirurgul Doina Cerghit ar fi secţionat din greşeală un ureter, care face legătura între rinichi şi vezica urinară, iar abdomenul i s-a umplut cu urină, povestesc rudele.

Potrivit news.ro, medicul nu ar fi observat ce s-a întâmplat, iar după patru zile, pacienta a fost externată.

Ajunsă acasă, femeia s-a simţit din ce în ce mai rău, astfel că a fost solicitată o ambulanţă, care a dus-o la Spitalul Clinic de Urgenţă Braşov.

Acolo, în urma unei ecografii, doctorii au stabilit că un ureter este secţionat, a fost deschisă din nou, însă a murit.

chirurg_fag.jpg

doina cerghit, chirurg, fagaras
Chirurgul Doina Cerghit spune că-i pare rău pentru ce s-a întâmplat
"Post operator a evoluat bine. Din ce am înţeles de la colegii mei, a fost lezat ureterul de pe partea stângă, această leziune fiind una din complicaţiile majore care poate să apară. Eu ţin foarte mult la toate pacientele mele, nu doresc la nimeni, îmi pare rău că s-a întâmplat ce s-a întâmplat", a declarat Doina Cerghit, medic primar de obstetrică ginecologie, citată de bzb.ro.

Familia a depus o plângere medicului iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov a deschis o anchetă penală în acest caz.

Loading...