A murit înainte de ultimele aplauze

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Violonistul Gavril Ardelean a murit, joi seara, în pauza spectacolului de 1 Martie de la Filarmonica din Oradea, iar concertul a continuat, publicul cerând trei bisuri, fără să fi observat dispariţia artistului.

Faptul că, pentru artişti, „spectacolul trebuie să meargă mai departe", a fost demonstrat joi seară, la Filarmonica din Oradea, când concertmaestrul orchestrei, Gavril Ardelean, a făcut un stop cardio-respirator, în pauza concertului cu muzică din filme dirijat de către japonezul Shinya Ozahi.

Deşi ar fi trebuit să fie un succes, având în vedere că sala filarmonicii a fost arhiplină, o parte din public stând în picioare, concertul de joi seară a avut un final tragic, fiindcă echipa medicală sosită la faţa locului nu l-a mai putut salva pe violonist.

Orchestra şi dirijorul au dat dovadă de o stăpânire de sine de excepţie, concertul continuând după pauza tragică, cu muzică spectaculoasă. Doar melomanii apropiaţi de orchestră au aflat, după concertul cu trei bisuri, de tragicul eveniment.

Ceilalţi au savurat muzica. Selecţiunile din coloana sonoră a filmului „Gladiatorul" au avut un tragism suplimentar pentru instrumentiştii din orchestră.

Gavril Ardelean împlinise, în urmă cu trei săptămâni, vârsta de 55 de ani, şi cânta în orchestra orădeană din 1986. Publicul l-a cunocut atât în calitate de concertmaestru, cât şi în calitate de membru al ansamblului Hakeshet Klezmer Band, violinist al sinagogii ortodoxe şi unul dintre cei mai mari colecţionari de cactuşi din Bihor şi din ţară.

În anii ‘90, Gavril Ardelean, de origine evreiască, i-a cântat Papei Ioan Paul al II-lea, cu ocazia unui turneu cu orchestra, la Vatican. Potrivit informaţiilor primite de la foştii colegi de la filarmonică, acesta va fi înmormântat mâine, la orele 12, în Cimitirul Neolog, din cadrul Cimitirului Municipal din Oradea.

Emil Hossu, stop cardiac la teatru

La sfârşitul lunii ianuarie, cunoscutul actor Emil Hossu a murit în urma unui stop cardio-respirator. Hossu se afla în cabina sa de la Teatrul Nottara şi se pregătea să intre pe scenă pentru a-şi juca rolul din piesa „Aniversarea".

simeon stalpnicul png

La un moment dat, actorul a leşinat şi a rămas inconştient. Colegii săi au chemat medicii SMURD însă aceştia s-au chinuit aproape 45 de minute să-l resusciteze.

De asemenea, medicii i-au acordat în acea seară îngrijiri medicale şi soţiei actorului, Catrinel Dumitrescu, care se afla şi ea la teatru în momentul tragediei. Ultima apariţie publică a lui Hossu fusese cu o săptămână înainte, pe 19 ianuarie, la un miting din Capitală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistemul antiaerian rus S-300 FOTO Rush Hour Daily
image
image
image
image
image
image
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
IMG 20240422 WA0003 1536x1082 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net