A murit medicul Ovidiu Băjenaru, șeful clinicii de neurologie a Spitalului Universitar. Era bolnav de Covid-19

Ultima actualizare:

    Ovidiu Băjenaru a fost unul dintre cei mai reputați neurologi din România Sursa foto: Adevărul
Ovidiu Băjenaru a fost unul dintre cei mai reputați neurologi din România Sursa foto: Adevărul

A murit medicul Ovidiu Băjenaru, șeful clinicii de neurologie a Spitalului Universitar. Era infectat cu Covid-19 și fusese internat în urmă cu o săptămână la Institutul Matei Balş din Capitală.

Profesorul Ovidiu Băjenaru, Şeful Secţiei Neurologie II a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, a murit, a anunţat joi conducerea unităţii medicale. Medicul se îmbolnăvise de cronavirus.

"Tuturor celor cunoscuţi, dar mai ales nouă, personalului medical al SUUB şi, în mod particular, colegilor din Clinica de Neurologie, ne este foarte dificil să vorbim la trecut despre omul, medicul şi profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru. Cu imensă părere de rău, inevitabilul s-a întâmplat şi domnul profesor Ovidiu Băjenaru nu mai este printre noi, dar spiritul domniei sale va fi prezent în continuare prin urmaşii lui profesionali. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", afirmă conducerea unităţii medicale.

Cine a fost medicul Ovidiu Băjenaru

Medicul Ovidiu Băjenaru, în vârstă de 63 de ani, s-a stins din viaţă la Institutul Matei Balş din Capitală, unde se afla internat de mai bine de o săptămână, fiind infectat cu virusul SARS-CoV-2. Ovidiu Băjenaru era şeful clinicii de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. El a ocupat în perioada 2000-2004 şi funcţia de prodecan al Facultăţii de Medicină „Carol Davila” din Bucureşti.

Începând cu anul 2011, Ovidiu Băjenaru a devenit Director al Departamentului 6 – Neuroştiinţe Clinice din UMF „Carol Davila” Bucureşti – Facultatea de Medicină, fiind reales în 2015, transmite Digi24.

Prof. dr. Ovidiu Băjenaru avea 63 de ani. Medicul a fost decorat în anul 2019 de către preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de cavaler. Prof. dr. Ovidiu Băjenaru era unul dintre cei mai reputaţi neurologi din România. A publicat peste 400 de lucrări ştiinţifice în domeniul medical, potrivit Adevărul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net