A murit Regina Ana. Amintiri emoţionante despre prima întâlnire cu Regele Mihai

Ultima actualizare:

    Regina Ana şi Regele Mihai au trăit o intensă poveste de dragostefoto: Click!
Regina Ana şi Regele Mihai au trăit o intensă poveste de dragostefoto: Click!

Regina Ana a avut o viaţă simplă, pe care a trăit-o intens. A pornit de jos, deşi era descendentă a două familii regale Europene. Ca să-şi câştige existenţa a lucrat ca vânzătoare la o florărie din New York în timp ce studia pictura şi s-a înroloat ca voluntar în armata Franţei. Regele Mihai a făcut o pasiune pentru ea înainte de a o cunoaşte cu adevărat. Deşi este grav bolnav, suveranul i-a stat alături până în ultima clipă.

Regina Ana s-a stins din viaţă la vârsta de 92 de ani. majestatea Sa era internată la un spital din Elveţia, iar starea ei de sănătate, i-a alarmat pe apropiaţii care primiseră averismente de la medici că ar putea să se întâmple acest lucru. Într-unul din ultimele interviuri pe care Regina Ana le-a acordat în urmă cu aproape trei ani, la scurt timp după ce împlinise vârsta de 90 de ani, Majestatea Sa povestea cât de mult îşi preţuia soţul şi familia.     

"Am fost întotdeauna o familie unită. În fiecare zi la masă, soţul meu povestea amintiri din ţara lui. Prin urmare am aflat toţi despre România fără să o fi cunoscut. Amintirile lui au trăit cu noi în toţi acei ani. Trebuie să vă spun că prima dată când am fost împreună în patria noastră a fost un moment de neuitat, fiindcă în sfârşit, visurile mele şi amintirile mele legate de această ţară au devenit realitate", povestea Regina Ana.

Puţin ştiu că soţia regelui Mihai avea mai multe prenume înscrise în certificatul ei de naştere, iar cei care au vrut ca fiica lor să aibă de unde să-şi aleagă cum ar vrea să fie strigată au fost părinţii ei. Ei i-au dat nu mai puţin de şase prenume – Anne, Antoanette, Francoise, Charlotte, Zita şi Marquerite.

"Abia în 1999 am aflat că mă cheamă şi pe mine Margareta. Părinţii mei s-au simţit obligaţi moral să-mi dea atâtea prenume pentru că aveam pe puţin 12 mătuşi şi trenuia să fim diplomaţi cu toate, dar în acelaşi timp să facem o selecţie", completa Regina amuzată de situaţie. 

Descendentă a două case regale europene - Bourboun Parma după tată şi Orleans dupa bunica maternă-, Regina Ana a copilărit în Franţa. După izbucnirea războiului în 1939, la 16 ani, a plecat împreună cu familia în Spania şi în SUA. La New York a studiat  pictura, iar ca să-şi câştige existenţa a lucrat ca vânzătoare. La 19 ani s-a înrolat în armată ca voluntar.

Regele Mihai a făcut o pasiune nebună pentru Regina Ana

"Prin anii 1942-1943 Regele Mihai primea la palat reportaje filmate de pe front. În reportaj apăream si eu. Regale a cerut să fie decupate fotograme fără să ştie prea bine cine sunt. (...) Ne-am întâlnit prima oară, printr-o pură întâmplare, fiindcă fusese invitat la căsătoria Reginei Elisabeta cu Prinţul Philip de Edinburg. Philip era văr cu mine. Ne jucam demult împreună, cu el şi cu surorile lui, la Saint-Cloud. Eu nu am vrut să mă duc. Fraţii mei au plecat şi părinţii la fel. Eu am rămas la Paris. Dar era un alt văr, am avut mulţi veri, să ştiţi suntem o familie foarte mare. Celălalt văr, Jean de Luxemburg,  a spus: «Vino! Fac o serată  la Ambasada Luxemburgului». N-am rezistat şi am plecat la Londra. M-am dus direct la Hotelul Claridges, unde locuia familia, mama mea, mama lui, el şi prinţesa Irina de Aosta, sora Reginei Elena. M-au trimis direct să dansez, salonte şi tamarina. Am urcat, am intrat în salon şi am văzut câteva persoane. Intenţionam să mă retrag. Mama a zis: «Vreau să te prezint reginei Elena, Prinţesei Irina şi Regelui Mihai».  

L-am văzut în uniformă, fusesem şi eu în armată şi în loc să fac o reverenţă, eu am pocnit călcâiele şi am trecut în poziţie de drepţi. Am fost atât de oripilată după aceea, încât mi-am cerut scuze şi am plecat. Am spus că trebuie să-l întâlnesc pe verişorul meu care locuia în altă cameră. Aceasta a fost prima întâlnire cu Regele Mihai... El a ales să mă ceară de soţie într-un mod original. Era la volan, aşa că ne-am adresat cuvintele fără să ne privim, doar drumul şerpuitor din faţa noastră. Am spus «da». Toată viaţa noastră, am fost umăr la umăr, am fost complici. pentru mine iubirea este o pritenie care durează o viaţă ăntreagă. O prietenie apropiată este cineva care te ţine de mănă, mergeţi împreună sau vă urmaţi", a conchis Regina Ana. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net