Regele Mihai a murit | Imagini rare de la nunta Regelui Mihai

Ultima actualizare:

    Regina Ana şi Regele Mihai s-au căsătorit în 1947, la Atenafoto: captură video
Regina Ana şi Regele Mihai s-au căsătorit în 1947, la Atenafoto: captură video

Regele Mihai I şi Regina Ana au fost cel mai longeviv cuplu regal din istoria României. Cei doi au trăit o poveste de dragoste aproape şapte decenii, iar Regele i-a fost alături până în ultima clipă. Deşi grav bolnav, suveranul nu s-a dezlipt de patul de spital al Reginei Ana. Regina Ana s-a stins din viaţă în august 2016, la vârsta de 92 de ani. Un an mai târziu, la 5 decembrie 2017 a murit și Regele Mihai.

La 10 iunie 1947, la Atena, principele Casei Regale a României se căsătorea cu principesa Ana de Bourbon-Parma, din familia regală a Danemarcei, fiica principelui René de Bourbon-Parma şi a principesei Margareta a Danemarcei. Cei doi s-au cunoscut la Londra nunta verişoarei Regelui MIhai, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

La nunta Reginei Ana cu Regele Mihai au participat doar câteva rude
La nunta Reginei Ana cu Regele Mihai au participat doar câteva rude

I-a cerut mâna după o săptămână de la prima întâlnire. Suveranul s-a întors în ţară şi a cerut Executivului să-i aprobe căsătoria. Guvernul Groza nu a acceptat şi prin şantaj l-a obligat să abdice. Povestea lor de dragoste a rezistat tuturor obstacolelor. Regina Ana a fost ca un ghid pentru Regele Mihai, care exilat de comunişti a trebuit să înveţe o viaţă simplă. Regina, în schimb, era obişnuită cu greutăţile. Se ocupa de cei cinci copii ai lor şi de păsările de la o fermă pe care o aveau în administrare. În adolescenţă, Regina Ana fusese vânzătoare la o florărie din New York, iar în timpul celui de-al doilea război mondial a luptat pe front şi a primit decoraţia "Crucea de război a Franţei".

Regele Mihai şi Regina Ana au petrecut cea mai mare parte a vieţii în exil, în Italia, Elveţia şi Anglia, dar veneau în România de sărbători şi când aveau angajamente în ţară.  

Regina Ana a avut un voal lung la nunta de la Atena
Regina Ana a avut un voal lung la nunta de la Atena

"Am trăit în exil o viaţă plăcută, alături de acest om pe care îl iubesc, înconjuraţi de copii şi l-am susţinut în tot ceea ce a făcut", povestea Regina Ana, la nunta de safir a cuplului regal. 

Regina Ana a murit în spital, în Elveţia

Majestatea Sa a murit la vârsta de 92 de ani. Înmormântarea a avut loc la Curtea de Argeş, după ce trupul neînsufleţit al Reginei a fost depus o zi la Castelul Peleş, apoi la Palatul Regal din Bucureşti. Regele Mihai a murit la reședința sa privată din Eleția, după ce a fost internat mult timp în spital. La căpătâiul său a stat în ultimele clipe Principesa Maria.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net