N-ai mașină? Grăbește-te să-ți iei una cu bani de la stat!

Ultima actualizare:

    Tinerii trebuie să aibe peste 18 ani, dar și un serviciu stabil
Tinerii trebuie să aibe peste 18 ani, dar și un serviciu stabil

Programul ”Prima Maşină” continuă și în acest an. Ministerul de Finanțe va pune la bătaie 50 milioane de lei, din diferenţa neutilizată din plafonul alocat pentru anul 2016. Anul trecut suma a a fost dublă.

Persoanele interesate de acest program guvernamental vor beneficia de o perioadă de creditare de maximum 5 ani, la un cost al maşinii de cel mult 50.000 lei plus TVA, şi cu o dobândă subvenţionată în proporţie de 50%.

Condiții de eligibilitate

Pot depune acte toți românii cu vârsta de minimum 18 ani, care obţin venituri și care nu au mai avut niciodată un autoturism. Pentru  asta, vor da o declarație  pe proprie răspundere.

În plus, copia facturii proformă emisă de vânzător trebuie să ateste că mașina achiziţionată prin program este nouă, îndeplineşte cel puţin cerinţele minime ale standardului EURO 5, este cumpărată de la o persoană juridică care are ca obiect de activitate vânzarea autovehiculelor şi are un preţ de achiziţie care nu depăşeşte de 50.000 lei, la care se adaugă TVA, după caz.

Alte condiţii sunt avansul de minimum 5% din preţul de cumpărare şi asigurarea autoturismului nou-achiziţionat din finanţarea garantată printr-o poliţă de de tip CASCO, care va acoperi cel puţin riscurile de avarii şi furt, cu o franşiză de maximum 100 de euro pentru daunele parţiale de avarii şi furt.

Câte autoturisme au fost cumpărate până acum

Prin acest program, demarat în aprilie 2015, statul dorește să stimuleze piața autoturismelor noi. Astfel, până la data de 31.12.2015 au fost acordate un număr de 193 garanţii în valoare totală de 3,257 milioane de lei.

Anul trecut, plafonul alocat de 100 de milioane de lei, provenind din diferenţa neutilizată aferentă plafonului alocat pentru anul 2015, a fost utilizat în procent de aproximativ 1,41%, reprezentând un număr total de 75 de garanţii acordate, cu o valoare de garantare de 1,411 milioane de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net