N-au renunţat să se plimbe pe «pasarela morţii»

Ultima actualizare:

    Podul din parc este traversat de plimbăreţi în fiecare zi Fotografii: CFR Infrastructură
Podul din parc este traversat de plimbăreţi în fiecare zi Fotografii: CFR Infrastructură

Vieţi curmate într-o clipită. Unii au fost electrocutaţi, în timp ce alţii au fost loviţi de tren. Tragediile au avut loc de-a lungul timpului pe podul de cale ferată din zona Herăstrău. CFR a baricadat locul, dar, chiar şi aşa, oamenii continuă să se plimbe nestingheriţi pe „pasarela morţii”.

Biciclişti, dar şi pietoni de toate vârstele îşi riscă viaţa în fiecare zi. Bucureştenii ies din Parcul Herăstrău, urcă pe podul CFR şi traversează calea ferată 50 de metri ca să poată face un tur complet al parcului, fără să-şi dea seama că pe aici sunt cabluri de 27.000 de volţi care alimentează locomotivele. Soluţia sigură ar fi să meargă pe un drum ocolitor de 1,4 kilometri, pe care l-ar parcurge în 20 de minute.

simeon stalpnicul png

Nici măcar faptul că au existat cazuri recente de tineri loviţi de tren sau electrocutaţi în timp ce-şi făceau selfie pe şine nu-i sperie. ”Mă asigur înainte să nu vină trenul. E periculos, dar cu bicicleta nu aş trece”, ne asigură Paul, 30 de ani. Angajaţii de la CFR au împânzit zona cu mesaje de atenţionare că este periculos să te aventurezi. Ba chiar au blocat podul cu zeci de traverse din beton. Imaginile surprinse arată că nimic nu le poate sta în cale inconştienţilor, care sar baricada cu bicicleta în braţe.

”Măsurile luate sunt ignorate zilnic cu bună ştiinţă de tineri, bătrâni, biciclişti, părinţi cu copii în braţe sau în cărucior, riscându-şi viaţa”, anunţă cei de la CFR. Primăria Capitalei are în plan de doi ani să construiască un pod plutitor pe sub pasajul de cale ferată, dar nu a primit aviz din partea Autorităţii Navale. Ministrul Transporturilor a transmis că va urgenta avizarea lucrării.

Evenimente tragice

  • 12 iunie 2017  - Un biciclist de 33 de ani a fost spulberat de tren. Avea căştile pe urechi şi nu a auzit semnalul;
  • 7 martie 2017 - Un băiat de 16 ani a murit după ce s-a electrocutat. Se urcase pe pod ca să se pozeze;
  • 2 aprilie 2015 - Doi tineri au ajuns în stare gravă la spital. S-au electrocutat pe  pasarela feroviară şi au căzut în gol patru metri;
  • 23 aprilie 2012 - Un tânăr de 20 de ani a murit străpuns de curent, după ce s-a urcat pe barele metalice ale podului ca să ajungă în Herăstrău.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net