Nadana, spaima traficanţilor

Ultima actualizare:

    Nadana
Nadana

26 de câini din rasa ciobănesc german şi ciobănesc belgian semnează zilnic condica de serviciu la punctele de frontieră din Mehedinţi. Cel mai proaspăt angajat e Nadana, un ciobănesc belgian în vârstă de doi ani. Recent, patrupedul i-a venit de hac unui cunoscut contrabandist de ţigări care se lăuda tuturor că nu va putea fi prins niciodată.

Poliţiştii de frontieră din Mehedinţi au grijă de colegii lor necuvântători ca de ochii din cap. Sunt conştienţi că, fără ajutorul lor, nu ar reuşi să pună mâna pe atâţia infractori.

Nadana, un superb exemplar de ciobănesc belgian, în vârstă de doi ani, şcolită la Centrul chinologic de la Sibiu în detectare tutun, îşi desfăşoară activitatea alături de instructorul său, Constantin Balica, la Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I. Chiar dacă tânăra "domnişoară" a intrat în serviciu abia din luna iulie a acestui an, prezenţa sa în vamă s-a făcut simţită imediat. Ţigările ascunse în diverse locuri sunt descoperite de aceasta cu mult profesionalism, evident spre nemulţumirea traficanţilor.

Recent, Nadana a depistat în autoturismul unui contrabandist o cantitate importantă de ţigarete ascunse în diverse locaşuri. Contrabandistul se lăudase că niciodată nu ar putea fi "dovedit" de un câine.

"Am avut chiar săptămâna trecută cazul unui traficant care spunea că nu o să-l prindem niciodată. Dar, cu ajutorul Nadanei, l-am prins. Avea ascunse 47 de cartuşe în plafonul de la maşină şi în spătarul banchetei", a spus agentul principal Constantin Balica. După fapta sa, Nadana a fost răsplătită cu ore libere, pentru că îi place să se joace mult.

Forţe proaspete şi la Timişoara

Poliţia de frontieră Timiş şi-a îmbogăţit de ieri efectivul cu nouă câini din rasele ciobănesc german şi ciobănesc belgian (Malinois). Câinii, cu vârste de până la şase luni, sunt scoşi de stăpânii lor, poliţiştii de frontieră, câte patru ore pe zi, pentru antrenament şi dresaj.

simeon stalpnicul png

Poliţia de Frontieră Timişoara foloseşte în misiuni 23 de câini de serviciu. Aceştia sunt specializaţi pentru intervenţie, patrulare şi detectare de explozivi, droguri şi tutun.

image
image
image
image
image
image
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net