Năstase, 14 zile în spital cu psihiatrul lângă el

Ultima actualizare:

    Adrian Năstase a încercat să-şi ia  viaţa după ce a fost condamnat  la doi ani de puşcărie
Adrian Năstase a încercat să-şi ia viaţa după ce a fost condamnat la doi ani de puşcărie

A scăpat de glonţ, dar riscă un infarct! Asta spun medicii de la Floreasca despre starea de sănătate a fostului premier Adrian Năstase.

Pacientul a fost norocos! Glonţul cu care vroia să se sinucidă nu a atins organe vitale, iar operaţia, care a durat aproximativ 60 de minute, a fost floare la ureche: a vizat numai îndepărtarea ţesuturilor distruse pe traseul glonţului.

Concret, Adrian Năstase a avut patru plăgi în urma tentativei de sinucidere de miercuri seară. Glonţul cu care a vrut să-şi curme viaţa a intrat în corpul acestuia prin partea stângă a gâtului, zona muşchiului sternocleidomastoidian, a trecut pe lângă cartilagiul tiroidian, apoi a ricoşat sub claviculă şi a ieşit prin dreapta, prin muşchiul deltoid.

Iată ce traiectorie a avut glonţul de calibru 9 mm, care a pus în pericol viaţa lui Năstase

simeon stalpnicul png

„Nu va rămâne cu sechele, ci cu cicatrice", a declarat ieri medicul Ioan Lascăr, la ieşirea din sala de operaţie. Supriză, însă! Starea de sănătate a lui Adrian Năstase este ameninţată de cu totul alte afecţiuni medicale, independente de accidentul de alaltăieri seară. Fostul premier suferă de mai multă vreme de probleme tirodiene, diabet, dislipidemie, hipertensiune.

Premierul Victor Ponta,însoţit de soţia sa, Daciana

simeon stalpnicul png

Cea mai gravă dintre acestea, spun medicii, este o afecţiune pe cord care poate conduce la un infarct în orice moment. „Există risc să facă infarct, dar sper să stăpânim medicamentos acest lucru, să nu intervenim chirurgical. Nu este simplu să faci o operaţie pe inimă", a spus medicul Şerban Brădişteanu, de la spitalul Floreasca.

Marian Vanghelie, primarul sectorului 5

simeon stalpnicul png

Înainte de a fi pregătit pentru operaţie, fostul premier a fost vizitat în salon de soţie şi de unul dintre băieţi, dar şi de politicieni precum Victor Ponta, Daciana Sârbu, Codrin Ştefănescu, Marian Vanghelie sau Nicolae Bănicioiu. Intervenţiile chirurgicale vasculare au fost efectuate de medicul Şerban Brădişteanu, iar cele de chirurgie plastică şi reparatorie, de Ioan Lascăr, însă în sala de operaţie s-a aflat o întreagă echipă medicală pluridisciplinară.

Ecaterina Andronescu

simeon stalpnicul png

În prezent, Adrian Năstase se află sub tratament şi consiliere psihiatrică la Spitalul Floreasca. Nu de alta, dar specialiştii se tem ca nu cumva un astfel de gest suicidal să se repete, având în vedere că o persoană precum Năstase nu ar putea suporta gândul detenţiei. „Decizia pe care a primit-o din partea judecătorilor a avut un impact uriaş asupra lui Adrian Năstase. Fostul premier nu s-ar fi văzut niciodată în situaţia de om încarcerat. Acest act ce s-a produs o dată se mai poate repeta", a spus la Realitatea TV psihologul Hanibal Dumitraşcu.

Acesta e biroul în care s-a împuşcat Năstase

Ministrul de interne, Ioan Rus, a declarat ieri că l-a sunat pe Adrian Năstase după pronunţarea condamnării pentru a stabili cum va ajunge acesta în arestul poliţiei.

simeon stalpnicul png

Fostul premier i-a spus ministrului: "Acest lucru nu se va întâmpla niciodată. Eu nu voi părăsi domiciliul meu. E în puterea mea să decid asta. Eu nu voi ajunge în arest. Voi decide singur ce am de făcut".

Conform jurnalistului Radu Tudor, Ioan Rus a tras concluzia că Năstase vrea să se sinucidă, motiv pentru care i-a trimis de urgenţă pe cei doi poliţişti la casa fostului premier. Ajunşi înăuntru, Adrian Nastase le-a spus poliţiştilor : "Daţi-mi voie să merg să iau nişte cărţi cu mine". Replica poliţistului a fost : "Nu vă pot lăsa să mergeţi singur, trebuie să merg cu dumneavoastră".

Năstase şi poliţistul au intrat în bibliotecă, acesta din urmă fiind la 3-4 paşi în spate. Năstase s-a postat la birou cu faţa la uşă şi a spus: "Îmi pare rău că trebuie să asişti la aşa ceva".

A scos pistolul dintre două cărţi aflate pe birou şi l-a dus la tâmplă. Poliţistul a sărit spre mâna în care ţinea Năstase pistolul, încercând să-l prindă de palmă pentru a împiedica declanşarea trăgaciului. Însă glonţul a pornit, rănindu-l pe fostul premier. Anchetatorii au găsit glonţul care l-a rănit pe Adrian Năstase în uşa biroului.

«Am cerut ieri amânarea executării pedepsei»Ion Cazacu, unul dintre avocaţii lui Năstase

Avocatul Ion Cazacu, unul dintre apărătorii fostului premier Adrian Năstase, a declarat că în cursul zilei de joi a depus la instanţă cererea de amânare a executării pedepsei.

"Cererea de amânare este o cerere legală, ea poate fi atacată de procuror, procurorul participă la soluţionarea ei, decizia este dată de un judecător. În această după-amiază (n.r. ieri) va fi depusă cererea de amânare a executării pedepsei. În situaţia în care, de pildă, s-ar admite în mod definitiv cererea noastră de amânare, timp de trei luni dl. Năstase nu ar mai putea fi încarcerat", a explicat Cazacu. El a subliniat că apărătorii se concentrează, în prezent, pe conceperea unor cereri care vor fi adresate atât Curţii Europene a Drepturilor Omului, cât şi organelor judiciare din România.

Toate procedurile făcute de avocaţi în cazul lui Adrian Năstase, atât la CEDO, cât şi la organele judiciare din România, nu implică suspendarea executării pedepsei în cazul fostului premier, care poate fi pusă în aplicare şi în aceste condiţii, a declarat avocatul fostului premier, Ion Cazacu, potrivit Mediafax.

«E clar că şi-a dorit să-şi pună capăt zilelor»

AIon Robu (45 ani), instalator: „Îmi pare rău de el, e om bun, inteligent şi cât timp a fost prim-ministru ne-a condus destul de bine, faţă de alţii. Ar trebui să cadă nişte capete care chiar au furat şi au nenorocit familii."

Marius Pădurariu (30 ani), confecţionar tablouri: „Sunt alţii care au furat mult mai mult, la nivel înalt. Ce a făcut el nu a afectat pe nimeni. Alţii ucid oameni şi scapă nepedepsiţi. Probabil sunt alte interese în spatele acestei sentinţe. Poate că unii s-au temut că va candida iar la preşedinţie şi au vrut să-l înfunde."

Dragoş Roman (23 ani), profesor: „Ca om e păcat de el. Nu ştiu cât de vinovat e, dar chiar şi aşa nu trebuia să recurgă la gestul acesta. Probabil nu s-a putut obişnui cu gândul că va sta după gratii doi ani."

Maricica Stoian (52 ani), menajeră: „E clar că şi-a dorit să-şi pună capăt zilelor. Nu e uşor pentru un demnitar ca el, obişnuit cu o viaţă fastuoasă, să ajungă la închisoare şi să i se pună eticheta de infractor. E greu să treci de la o viaţă de lux la o celulă, alături de alţi deţinuţi."

Silica Militaru (49 ani), lăcătuş: „Cred că a încercat să se sinucidă ca să scape de închisoare. Nu a suportat gândul că va ajunge acolo. Ca om e păcat de el, eu cred că a fost o răzbunare politică."

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net