Românii nu se mai întrec la şah sau table ci se aleargă pe cer cu baloane de zeci de mii de euro. Reporterii Click au participat duminică la primul concurs din România între pasionaţii acestui sport şi au plutit la 1.000 de metri înălţime cu un balon care costă 45.000 de euro.


Plecarea celor cinci baloane care au participat la cursă a avut loc ieri la primele ore ale dimineţii de pe Aeroportul Clinceni.

„Sunt două probe: una constă în atingerea unor puncte stabilite pe hartă iar cealaltă în parcurgerea unei distanţe cât mai mari într-un timp dat", ne-a explicat regulile „bătăliei"Mihai Ilie, unul dintre piloţi. Am ales să zburăm cu cel mai scump aparat din ţară, adus tocmai din Anglia şi considerat Ferrari-ul baloanelor.

Reporterul Click! a mers prima oară cu un balon

CLIIMA20130414_0068_1.jpg

Balonul de 45.000 €

Are 25 de metri diametru, 27 de metri înălţime şi pentru două ore de zbor consumă patru butelii GPL", ne-a explicat John Istrate proprietarul aparatului de zbor. Călătoria s-a desfăşurat timp de o oră, fără peripeţii deşi mulţi dintre sătenii pe deasupra cărora am trecut îşi făceau cruce şi priveau la noi ciudat.

„Nu puteţi să îmi udaţi şi mie din balon culturile?" ne-a interpelat stăpânul tarlalei pe care am aterizat şi care a sfârşit prin a considera un moft aparatul din moment ce nu te poţi folosi de el la nimic.

Pregătirile pentru ridicarea aparatului au durat 30 de minute

CLIIMA20130414_0069_1.jpg

Balonul de 45.000 €

Zborul cu balonul aduce totuşi bani! John Istrate ne-a declarat că sunt mulţi românii care oferă drept cadou partenerilor de viaţă sau afaceri curse cu balonul. Preţul? 130-150 de euro de persoană pe oră. 


 
 
Loading...
Citeste tot despre: