Ne-am săturat de atâtea cozi!

Ultima actualizare:

    Prahova - Şoferii se strâng la coadă la Permise  şi Înmatriculări de cu noaptea Fotografii: Luara Calciu, adevarul.ro
Prahova - Şoferii se strâng la coadă la Permise şi Înmatriculări de cu noaptea Fotografii: Luara Calciu, adevarul.ro

Oriunde mergem trebuie să ne înarmăm cu răbdare, dacă vrem să ne rezolvăm treburile. La Înmatriculări, dar şi la Paşapoarte aştepţi cu zilele. La ghişeu ajungi doar dacă te-ai înscris pe lista de aşteptare. Cozile de care nu mai scăpăm te întâmpină de cum intri în ţară.

Viaţa trece pe lângă noi în timp ce stăm la cozi. Iar perioada vacanţelor nu ne scapă de ele. Dimpotrivă! Cine vrea să plece la relaxare în străinătate cu copilul este obligat să treacă pe la Paşapoarte. Documentul în cazul micuţilor expiră după un an. Aşa se face că în faţa acestor instituţii este omor. Părinţii vin de cu noaptea ca să se asigure că termină treaba cât mai repede. 

Nu poţi lua bon de ordine fără lista de aşteptare

La Serviciul de Paşapoarte din Dâmboviţa, reporterul ”Adevărul” a găsit părinţi cu copii care se postează în faţa instituţiei încă de la ora 2.00. Spun că vor să fie siguri că intră printre primii, la ora 8.30, atunci când se deschid ghişeele. “Sperăm să intrăm. S-au făcut liste, dar cică sunt şi de câteva zile înainte. Nu ştiu când o să pot scoate actele, Dumnezeu cu mila! Am venit cu cel mic la ora 3. Trebuie să plecăm în Belgia în câteva zile”, ne-a spus Ionela Iosif. O altă mămică care aştepta dis-de-dimineaţa la Paşapoarte spune că vine de aproape două săptămâni zilnic şi că mereu găseşte prea multe persoane înaintea ei. Şi la Serviciul Permise şi Înmatriculări Auto Prahova întâlnim aceeaşi situaţie. Ca să fie siguri că prind un loc cât mai în faţă, pe o listă întocmită chiar de cei care vor să obţină un nou permis sau să-şi înmatriculeze maşinile, şoferii trebuie să ajungă undeva după miezul nopţii.


    Dâmboviţa - Părinţii stau cu  copiii la Paşapoarte  încă de la ora 2.00
Dâmboviţa - Părinţii stau cu copiii la Paşapoarte încă de la ora 2.00

După momentul “înscrierii”, pe la ora 5.00, trebuie să se aşeze la coadă. Ca să rezolve situaţia, Prefectura Prahova a înfiinţat două ghişee online, dar de curând a limitat la 5 numărul de programări pe care le poate face o persoană. Asta după ce au fost înregistrate şi 200 de programări pe un singur nume. În primele şase luni ale anului, au fost emise 27.057 de permise auto, faţă de 12.649 câte au fost în 2016, în aceeaşi perioadă. Totodată, au fost înmatriculate 211.920 de maşini, faţă de 196.295, în primul semestru din 2016.  Iar cozile ne urmează până la graniţă. Pentru că este perioada concediilor, atât cei care vor să intre, cât şi cei care vor să iasă din ţară sunt nevoiţi să aştepte cu orele. Ieri la Vama Nădlac II maşinile stăteau în coadă, deşi numărul poliţiştilor de frontieră a fost suplimentat.


    Arad - La Vama Nădlac II maşinile au stat blocate
Arad - La Vama Nădlac II maşinile au stat blocate

Potrivit adevarul.ro,  peste 4.000 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, dar sunt aşteptaţi să tranziteze, luna aceasta, numai pe la Nădlac II peste 700.000 de persoane.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net