Polițiștii au deschis un dosar penal în cazul femeii bolnave de Covid-19, care a ieșit duminică din spitalul unde era internată pentru a merge la slujbă la biserică. Potrivit ziare.com, femeia iresponsabilă apucase inclusiv să pupe icoanele din biserică înainte de a fi luată și reintrodusă în salon.


Pacienta a fugit din spital ca să meargă la slujbă

„Am fost sesizați prin apel la 112 de către un medic de la spitalul din Bârlad cu privire la faptul că o femeie de 48 de ani ar fi părăsit salonul unde era internată. În scurt timp aceasta a fost găsită în interiorul bisericii din curtea spitalului. A fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor", a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, pentru vremeanoua.ro. Și managerul spitalului recunoaște că gestul pacientei, care este chiar infirmieră de profesie, a fost total iresponsabil. „Nu se face așa ceva, oricât de credincios ai fi! Noi nu putem încuia pacienții, dar aceștia trebuie să fie conștienți că nu au voie în comunitate dacă nu sunt complet vindecați”.

Femeia este asistentă la Spitalul de Urgență din Vaslui și de zece zile e internată la Spitalul din Bârlad, având o formă ușoară a bolii. Duminică, a fugit din salon și a coborât la biserica din curtea spitalului pentru a participa la slujbă. Chiar dacă purta mască, ea este cercetată acum pentru zădărnicirea combaterii bolilor. 

 
 
Loading...