Nebunie la frontiere. Românii așteaptă cu orele ca să iasă din țară

Ultima actualizare:

    Cele mai aglomerate vămi sunt cele din vestul țării
Cele mai aglomerate vămi sunt cele din vestul țării

S-au dus sărbătorile de Paște, iar românii au făcut deja coadă la punctele de trecere a frontierei deoarece se grăbesc să se întoarcă la muncă în străinătate. Buluceala de la vamă îi face însă să aștepte cu orele. Astfel, în punctul de trecere a frontierei Nădlac II, pe sensul către Ungaria, s-au format coloane mari de autoturisme, timpul de așteptare fiind de circa 90 de minute.

Potrivit digi24.ro, centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că, din cauza numărului mare de autovehicule care părăsesc ţara, în puctul de trecere a frontierei Nădlac II (pe autostradă), pe sensul către Ungaria, s-au format coloane mari de autoturisme. Luni, 17 aprilie, la ora 14.00 timpul mediu de aşteptare era de 90 de minute. Autorităţile recomandă conducătorilor auto care doresc să se deplaseze către Ungaria să utilizeze şi vechiul PTF Nădlac (timp de aşteptare 30 de minute) sau PTF Turnu (timp de aşteptare 10 minute).

2 ore de așteptare ca să intri în Ungaria

Timpii de aşteptare la Vama Cenad pe sensul de ieşire din ţară spre Ungaria a fost, luni la prânz, de două ore, cu toate că se lucrează la capacitate maximă.  „Este coadă la Cenad, dar se lucrează pe trei benzi, la capacitate maximă. Colegii lucrează împreună cu autorităţile ungare pentru controlul specific de frontieră. Până acum nu au fost semnalate probleme”, a declarat luni, Roxana Costache, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timişoara. Cei care doresc să iasă din ţară pot consulta site-ul Poliţiei de Frontieră, secţiunea trafic online, care prezintă datele de aşteptare în timp real. Astfel, la ora 14,00, acesta indica 120 de minute de aşteptare la Vama Cenad şi câte 10 minute la vămile cu deschidere spre Serbia, la Jimbolia şi Moraviţa. Spre Ungaria, timpii de aşteptare erau de 10 minute în vămile arădene de la Vârşand şi Turnu. 

La vămi se fac verificări amănunțite

Ca urmare a intrării în vigoare a Regulamentului 458/2017 de modificare a Codului Frontierelor Schengen autorităţile de control al frontierei din statele Uniunii Europene, inclusiv Poliţia de Frontieră Română, vor efectua, începând cu data de 07 aprilie verificări „sistematice” la intrarea şi ieşirea de pe teritoriul statelor membre. Se prefigurează creşterea timpilor de aşteptare pentru efectuarea formalităţilor de trecere a frontierei. Conform Poliţiei de Frontieră, verificările „sistematice” constau în examinarea documentelor de călătorie şi consultarea bazelor de date relevante cu privire la toate persoanele, inclusiv cele care beneficiază de dreptul la liberă circulaţie în temeiul dreptului UE (şi anume cetăţenii UE şi membrii familiilor lor care nu sunt cetăţeni ai UE)  atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net