Neculai Onţanu, primarul sectorului 2, a fost reţinut de DNA

Ultima actualizare:

    Neculai Onţanu este acuzat de luare de mită
Neculai Onţanu este acuzat de luare de mită

Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, a fost reţinut miercuri (23 martie) de procurorii DNA. Acesta este acuzat că ar fi luat mită un teren de 1500 mp.

Neculai Onţanu a fost ridicat de procurori şi dus cu mandat la sediul DNA, miercuri dimineaţă. În dosar mai este cercetată avocata Loredana Claudia Radu, acuzată de complicitate la luare de mită şi spălare de bani. Potrivit Digi24, din primele informaţii se pare că este vorba de nişte contracte obţinute de Primăria Sectorului 2.

Ce acuzaţii i se aduc lui Neculai Onţanu

„În perioada 2006 - 2007, inculpatul Neculai Onțanu, primarul Sectorului 2 București, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiar al unor drepturi litigioase (denunțător în cauză), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, în conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1991.

După emiterea titlului de proprietate, inculpatul Neculai Onțanu a primit o suprafață totală de teren de 1.500 mp, situată pe strada Barbu Văcărescu, care a fost transferată de către denunțător, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare - cumpărare fictive către suspecta Radu Loredana Claudia și o altă persoană, interpuși indicați de edil. În baza acestei solicitări, la data de 13 noiembrie 2007, s-au încheiat, la același notariat public, două contracte de vânzare cumpărare prin care a fost transferat dreptul de proprietate asupra unei suprafețe de 500 mp din terenul situat pe str. Barbu Văcărescu către persoana respectivă și asupra unei suprafețe de 1.000 mp din același lot către suspecta Radu Loredana Claudia'', se arată în referatul procurorilor DNA, citat de Digi 24.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net