Negocierile PNL - URS PLUS – UDMR s-au blocat. Fiecare merge la Cotroceni cu propria propunere de premier

Ultima actualizare:

    foto INQUAM Octav Ganea
foto INQUAM Octav Ganea

Negocierile dintre PNL, USR PLUS și UDMR s-au blocat ieri, din cauza faptului că liberalii, cât și cei din USR PLUS insistă să obțină funcția de președinte al Camerei Deputaților, potrivit informațiilor Digi24. În aceste condiții, fiecare va merge la consultările de la Cotroceni de luni cu propria propunere de premier.

PNL îl propune pentru această funcție pe Florin Cîțu, iar USR PLUS, pe Dacian Cioloș. Negocierile dintre PNL, USR PLUS și UDMR au fost reluate în această dimineață, dar au fost suspendate la scurt timp, pentru că niciuna dintre formațiuni nu a dorit să renunțe la poziția sa.

În acest moment mai sunt în desfășurare doar cele legate de programul de guvernare. Pe de altă parte, cele trei formațiuni ar fi ajuns la un acord să nu susțină traseismul politic. Inițiativa ar fi venit de la UDMR și a fost susținută de USR PLUS și acceptată de PNL. Potrivit informațiilor Digi24, USR PLUS și UDMR nu voiau să riște ca liberalii să adune alături de ei parlamentari din celelalte formațiui politice intrate în Legislativ și astfel să-și mărească ponderea de mandate.

Aproape 7 ore au stat ieri liderii PNL și cei ai USR PLUS față în față, blocați pe funcția de președinte al Camerei Deputaților. Liberalii o vor pentru Ludovic Orban, iar cei de la USR PLUS îl preferă pe Dan Barna. În caz contrar, cer funcția de premier pentru Dacian Cioloș, potrivit digi24.ro.

Potrivit surselor digi24.ro, președintele PNL, Ludovic Orban, a propus, sâmbătă, ca soluție pentru deblocarea negocierilor dintre PNL și USR PLUS pentru guvernare, ca el și Dan Barna să se înfrunte la vot, în Camera Deputaților, pentru funcția de președinte al instituție.

Dan Barna a respins categoric această propunere, având în vedere că un vot în plenul Camerei Deputaților l-ar dezavantaja net, mai ales că și cei de la PSD vor avea un candidat pentru aceeași funcție - în persoana lui Marcel Ciolacu, iar USR PLUS nu dispune de numărul necesar de deputați pentru a asigura intrarea lui într-un al doilea tur de alegeri pentru funcția dorită.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net