Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat că, pe fondul apariției a noi focare de coronavirus, în funcție de numărul acestora, regulile stricte din timpul carantinei pot fi din nou puse în vigoare.


Nelu Tătaru susține însă și că dacă vor fi respectate regulile de igienă și măsurile de precauție, creșterea cazurilor de infecție cu noul coronavirus va fi mică, după relaxarea anumitor activități. Totuși, ministrul spune că ar putea fi reintroduse măsuri restrictive în zonele în care apar focare. Anunțul a venit după ce în ultima vreme au tot existat noi cazuri de infectare cu COVID-19.

Nelu Tătaru, despre noile focare de coronavirus

„Azi avem 166 de cazuri, dar mergem cu a treia măsură de relaxare. Vom avea o perioadă în care va urma o creștere ușoară, progresivă, nu o creștere exponențială, în măsura în care vom respecta acele precauții, reguli de igienă și normele de aplicare a unor ordine care stabilesc aceste relaxări. 

În măsura în care respectăm aceste ordine, aceste măsuri de precauție, normele de aplicare privind desfășurarea și funcționarea activităților pe care le relaxăm, atunci putem gestiona și un număr de cazuri care va crește de la o zi la alta”, a spus ministul la Digi24.

Tătaru a vorbit și despre condițiile în care s-ar putea reveni la măsuri restrictive. „În condițiile în care vom vedea că există o transmitere accentuată în comunitate și vom vedea care sunt zonele cu anumită preponderență, vom interveni în acele zone, urmând ca progresiv, odată cu limitarea, să retragem aceste restricții, dar se poate și să intervenim la nivel general dacă vedem o transmitere în comunitate care este generalizată”, a explicat acesta.

Întrebat ce trebuie să înțelegem prin transmitere accentuată, ministrul a spus: „Adică să vedem că apar, nu știu, suntem pe un număr de 250 de cazuri. Menținerea ne arată că există un focar. Creșterea spre 300 înseamnă că avem transmitere și trebuie să reintervenim”, a susținut ministrul.

Loading...