Nelu Tătaru: „Începutul școlii este cel mai important moment de la debutul pandemiei”

Ultima actualizare:

    Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre începerea școlii, un subiect frecvent dezbătut în ultima perioadă, precizând că evenimentul reprezintă în prezent cel mai important moment de la debutul pandemiei de coronavirus.

Nelu Tătaru a precizat că toată luna septembrie reprezintă o provocare pentru ministerul Sănătății, în contextul în care numărul cazurilor noi de coronavirus continuă să fie unul ridicat. „Toată luna septembrie este o lună de provocare, începutul școlii pentru mine fiind cel mai important moment de la începutul acestei pandemii”, a declarat Nelu Tătaru la Digi 24.

„Începutul școlii trebuie gestionat și trebuie gestionat în măsura respectării acelor reguli pe care trebuie să le știe toți părinții și să ni le însușim împreună cu copiii. Există o recomandare a portului măștii. Acest port al măștii este absolut necesar în interior, în pauze, în locurile aglomerate la ieșirea în curte”, a adăugat ministrul Sănătății. Nelu Tătaru a precizat că în școli trebuie să fie respectate cu strictețe regulile sanitare și de distanțare socială.

„Rămân aceleași precauții pe care le-am repetat și le repetăm de la începutul acestei pandemii: haideți să purtăm măști, haideți să folosim dezinfectant, haideți să mergem pe acele circuite care sunt special marcate în drumul spre clasă și în drumul din clasă spre ieșirea din școală, precum și în timpul orelor să păstrăm acea măscuță până în pauză, iar în momentul în care am ieșit și avem un loc mai liber, putem renunța un pic la mască”, a mai spus Nelu Tătaru.Ministrul Sănătății a mai menționat că „în condițiile în care avem trei elevi, în trei clase diferite, infectați cu SARS-CoV-2, atunci cei trei elevi vor merge la unități medicale, iar ceilalți copii din acea școală vor merge în carantină 14 zile, școala fiind închisă 14 zile și pentru dezinfecție”. 

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net