Nelu Tătaru le-a cerut pelerinilor cărora li s-a interzis accesul la moaștele Sfintei Parascheva, la Iași, să fie înțelegători. Ministru Sănătății le-a spus că pelerinajul trebuie adaptat contextului pandemic, nu invers.


Oameni veniți toată țara au protestat două zile la rând în faţa Mitropoliei Moldovei în legătură cu organizarea pelerinajului, pentru că nu li s-a permis accesul la moaște, potrivit observatornews.ro.

„Să se gândească că avem o sărbătoare religioasă într-un context pandemic. Tot ceea ce a însemnat acest an a însemnat un an diferit faţă de ceilalţi ani atât ca sărbători pascale, ca Rusalii, vacanţe, început de an, ca şcoală în general. Să ne gândim totuşi la cei care sunt în spitale, la cei care şi-au pierdut viaţa şi la corpul medical. Suntem acolo, şi noi avem credinţa în suflet, cu toţii o avem, toţi ne rugăm şi la intrarea în schimb şi la ieşirea din schimb şi pentru cei care îi îngrijim. Cred că mesajele noastre au fost destul de clare inclusiv în discuţiile pe care le-am avut cu Patriarhia sau Mitropolia. S-ar părea că evoluţia ar trebui să ne reaşeze pe toţi, să ne respectăm partea noastră de treabă (...). Noi suntem aici, sistemul medical este aici, capacităm numărul de paturi, capacităm numărul de paturi din Terapie Intensivă, după cum aşteptăm ca din partea celor care participă la aceste activităţi să respecte nişte reguli”, a declarat Nelu Tătaru duminică, la Iași.

 

 
 
Loading...