Nelu Tătaru, pus la zid de PSD. În Camera Deputaților a fost dezbătută moțiunea împotriva ministrului Sănătății

Ultima actualizare:

    Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a acuzat PSD de lipsă de respect față de cadrele medicale
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a acuzat PSD de lipsă de respect față de cadrele medicale

Moţiunea simplă pe care PSD a depus-o împotriva ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, intitulată ”Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre” a fost dezbătută marți în Camera Deputaților. Moțiunea a fost semnată de 93 de deputaţi ai PSD.

”Sănătatea românilor este, sau ar trebuie să fie, pe primul loc în lista de priorităţi a oricărui guvern, al oricărui administrator pus să gestioneze un sistem de care depinde viaţa şi bunăstarea noastră, a tuturor. Din păcate, actualul Guvern a însemnat o lista interminabilă de eşecuri, minciuni şi inactivitate în domenii cheie. (…) După ce fostul ministru al sănătăţii a vrut să <privatizeze> sănătatea, actualul ministrul PNL al sănătăţii se ocupa de <tunuri>, <vânzări de masca fără bon>, numiri controversate ale unor oameni în Consiliile de Administraţie de la Unifarm sau Antibiotice Iaşi, care să se ocupe doar de alte <tunuri>, gen livrarea de Etichete pentru medicamente sau măşti la suprapreţ. PNL minte! Ministrul Sănătăţii minte”, afirmă PSD în moţiune potrivit news.ro. PSD susţine că Nelu Tătaru „minte personalul medical care nu a avut materialele de protecţie, minte personalul medical care aşteaptă stimulentele, minte personalul medical legat de plata orelor suplimentare şi a sporurilor

Reacția ministrului Sănătății, Nelu Tătaru la moțiunea PSD

”Au fost momente când ne gândeam câți suntem și câți vom fi. Nu gândeam și nu gândesc că există atâta indolență și mișcare neprofesionistă să spun că se prezintă o altă realitate. Nu am crezut că vom ajunge în momentul în care, după ce în martie-aprilie mergând prin țară străzile erau pustii, doar un personal medical expus să fie arătat cu degetul. Nu e mult de când erau eroi în halate albe, acum sunt eroii care au furat ore suplimentare”, a declarat într-un discurs emoțional ministrul Tătaru conform news.ro.”Cred ca politicul a intrat prea repede în joc, cred că medicalul încă nu și-a revenit. Suntem acuzați de minciună , de corupție, apar tot felul de articole pe site-uri obscure, ne apar rude, afaceri, numai lucrurile pe care le-am facut în aceasta perioadă, nu. Dacă vorbim despre personalul medical să vorbim despre faptul că în februarie -aprilie era debusolat, dezamăgit și înfricoșat de o luptă inegală , de lipsa de medicamente, cu stocuri zero de materiale zero. Vorbim de un personal medical care a fost hulit și care a revenit în prima linie cu o atitudine demnă de lăudat. După cum ați văzut în ultima lună se dă o luptă acerbă între Ministerul Sănătății, unitățile subordonate pentru schimbarea nu atât a unei mentalități ci a unei structuri care este perdantă ci complet nefuncțională. Să nu credeți că este ușor. Au început denigrările, au început și articolele în ziare,au început toare dar sunt un ambițios. Vă dau un studiu de caz: În spitatul mic din Huși, de trei mandate este un primar PSD, tot de trei mandate manager al spitalului este sora primarului . În acest spital ceapa este mai importantă decât aspirina”, a acuzat ministrul Sănătății. Votul pentru moțiune este programat miercuri. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru este al șaselea membru al Guvernului Orban vizat de o moțiune. Până acum, au mai fost atacați prin moţiuni simple miniștrii Muncii, Violeta Alexandru, Educației, Monica Anisie, Internelor, Marcel Vela, Dezvoltării, Ion Ștefan şi Finanțelor. Florin Cîţu.

Citiți și

Cine este Nelu Tătaru, noul ministrul al Sănătății din România

Nelu Tătaru, despre relaxarea măsurilor: "De la 15 iunie am putea deschide plajele"

image
image
image
image
image
image
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net