Nelu Tătaru susține că elevii se pot întoarce la școală din toamnă. Scenariul sugerat de ministrul Sănătății

Ultima actualizare:
Numărul cazurilor noi a crescut alarmant în România în ultimele două săptămâni
Numărul cazurilor noi a crescut alarmant în România în ultimele două săptămâni

Ministrul Nelu Tătaru a declarat că nu consideră, în acest moment, că este necesară amânarea începerii noului an școlar. Ministrul a anunțat, de asemenea, ce scenarii au pregătit autoritățile pentru ca elevii să se întoarcă la şcoală, din toamnă, în condiţii de siguranţă.

Ministrul Nelu Tătaru că nu este necesară amânarea întoarcerii elevilor la şcoală din toamnă şi susţine că ei vor putea participa la cursuri, respectând totuşi o serie de reguli stricte pentru a evita răspândirea noului virus. 

"În acest moment nu văd un motiv să nu putem organiza alegerile și ce este mai important, cred eu, să nu înceapă un an școlar. Dar vor începe cu anumite precauții, iar alegerile se vor desfășura cu anumite precauții într-un context pandemic de transmitere comunitară. 

Avem scenarii și pentru o accelerare a numărului de cazuri, dar și pentru o conduită normală, dacă respectăm niște reguli și dacă în două - trei săptămâni o să vedem o cădere a acestei pante. De exemplu, vor fi doar o treime din elevii care merg, celelalte două treimi vor fi acasă, online și se vor roti aceste două treimi. Iar pentru alegeri ne vom gândi la mai multe zile, să avem un aflux de populație mai mic. Două zile ne gândim să luăm în calcul. Dar, în acest moment, avem scenariul ca pe 27 septembrie să se desfăşoare cu precauţii şi respectarea distanţării fizice, alegerile locale", a declarat ministrul Sănătății.

Bilanţ coronavirus România 


    Numărul cazurilor noi a crescut alarmant în România în ultimele două săptămâni Foto: Mediafax
Numărul cazurilor noi a crescut alarmant în România în ultimele două săptămâni Foto: Mediafax

Până astăzi, 20 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 38.139 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.213 au fost externate, dintre care 22.747 de pacienți vindecați și 2.466 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 972 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până astăzi, 2.038 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 12 decese, iar la ATI, în acest moment, sunt internați 293 de pacienți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net