Nepoata lui Arsenie Boca şi-a revenit după un atac cerebral şi o formă severă de COVID: «Sunt vegheată de Părinte»

Ultima actualizare:

    Chiar dacă nu a putut rămâne la Mănăstirea Prislop, Zoe Dăian vizitează periodic mormântul lui Arsenie Boca
Chiar dacă nu a putut rămâne la Mănăstirea Prislop, Zoe Dăian vizitează periodic mormântul lui Arsenie Boca

Psihologul Zoe Dăian a trăit întâmplări incredibile în ultimii ani, revenindu-şi aproape complet după ce a stat 4 săptămâni în comă, din cauza unui atac cerebral, iar anul trecut şi după o formă severă de COVID-19. Nepoata părintelui Boca este convinsă că e vegheată de unchiul ei.

La venerabila vârstă de 90 ani, psihologul Zoe Dăian, nepoata părintelui Arsenie Boca, trăieşte într-un Centru pentru vârstnici din localitatea Şoimi, judeţul Bihor, cu nume parcă predestinat să-i fie cămin, “Casa mea, Eden”, scrie adevarul.ro.

Divorţată de fostul ei soţ, care a şi decedat între timp, cu fiica şi nepoata stabilite în Grecia de mulţi ani, doamna Zoe, cum îi spun cu toţii, a trăit până la pensionare la Timişoara şi ar fi vrut să se retragă la Mănăstirea Prislop, sperând să fie înmormântată aproape de unchiul ei. Dorinţa i-a fost, însă, refuzată. „Stareţa mi-a spus că nu voi putea fi înmormântată lângă el. Aşa că am plecat. I-am zis că nu voi rămâne neînmormântată, se va găsi cineva să o facă”, îşi aduce aminte psihologul, care, cu toate acestea, se întoarce des la Prislop, ca să viziteze mormântul unchiului ei, dar şi ca să stea de vorbă cu măicuţele. 


    Zoe Dăian, alături de fostul ucenic al Părintelui Arsenie Boca, Daniil Stoenescu
Zoe Dăian, alături de fostul ucenic al Părintelui Arsenie Boca, Daniil Stoenescu

Aşa a ajuns, după un timp, la Mănăstirea Izbuc, în Bihor, pe al cărui stareţ, Mihail Tărău, l-a cunoscut acum 10 ani, când a fost prima oară la mănăstire. În timp, stareţul i-a devenit duhovnic şi prieten apropiat.


    Părintele Arsenie Boca
Părintele Arsenie Boca

Zoe Dăian a trăit la Mănăstirea Izbuc până în 2017, după un accident vascular cerebral. Internată în comă la spital, Zoe şi-a deschis însă ochii după 4 săptămâni, în momentul în care a fost vizitată de stareţ, pe care medicul l-a sfătuit să vorbească cu ea, chiar dacă nu e conştientă. Preotul i-a luat mâna şi i-a spus doar că e lângă ea, moment în care femeia a deschis ochii. “M-a întrebat dacă ştiu cine e, i-am spus că sigur”, îşi aduce aminte bătrâna, întâmplarea fiind confirmată şi de părintele Mihail, care a convins-o să se mute în centrul din Şoimi, unde o vizitează, de atunci, periodic.

După alte câteva săptămâni, psihologul a fost din nou pe picioare, la fel cum şi-a revenit şi după o formă severă de Covid-19, care a ţintuit-o iarăşi la pat anul trecut. Cunoscuţii şi cadrele medicale din centru spun că, la vârsta ei, e un miracol că a scăpat, stârnind zâmbetul bătrânei, care în sinea ei e convinsă că e vegheată de unchiul ei, Părintele, pe care de multe ori îl aminteşte cu numele de mirean, Zian.

„Îl simt aproape, seara şi dimineaţa, când mă rog, îl simt că mă ajută”, spune doamna Zoe, şi tot aşa le povesteşte tuturor celor care o vizitează, casa devenind un mic loc de pelerinaj pentru toţi cei interesaţi să o asculte şi să o vadă pe cea care a fost martoră a tinereţii şi a vieţii călugărului.

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net