Vestea că oasele găsite în liziera de la Caracal nu i-ar aparţine Luizei Melencu dă noi speranţe familiei tinerei dispărute în urmă cu opt luni.


Specialiştii de la laboratoarele FBI nu au reuşit să determine ADN-ul din oasele găsite la marginea unei păduri de la ieşirea din Caracal, acolo unde suspectul de crimă Gheorghe Dincă le-a indicat anchetatorilor că ar fi aruncat rămăşiţele calcinate ale cadavrului fetei. Este vorba despre Luiza Melencu, tânăra luată de Dincă la ocazie pe 14 aprilie 2019, din Caracal. Miercuri dimineaţă, mama fetei, Monica Melencu, a declarat pentru „Adevărul“ că a fost sunată de avocatul Tonel Pop, care i-a transmis că rămăşiţele de la lizieră nu sunt ale fiicei sale. „M-a sunat şi pe mine avocatul, am aflat că oasele de la lizieră nu sunt ale Luizei. Eram sigură că aşa este, sufletul meu de mamă îmi spune că Luiza trăieşte“, a declarat Monica Melencu. Şi bunicul fetei dispărute, Stelian Iordache, a primit cu bucurie vestea, fiind convins că de-acum înainte anchetatorii vor fi nevoiţi să-şi schimbe strategia, în sensul de a o căuta efectiv pe nepoata sa dispărută. „Domnii procurori s-au făcut din nou de râs, ne-au făcut să trăim un calvar timp de 8 luni, acum aşteptăm să ni se spună în sfârşit adevărul, unde este Luiza“, a spus Stelian Iordache.

9-act-2-4col_inquam_photos_bogdan_danescu.jpg

Gheorghe Dincă spune că le-a omorât din greşeală pe Alexandra şi pe Luiza

Avocatul Tonel Pop a lansat, totodată, ipoteza unei a treia victime, de care anchetatorii nu ar vrea să audă pentru că s-ar complica prea tare cazul. 

„Este clar că acolo, în lizieră, este un alt ADN, este o altă fată. Mai are şi alte accesorii, de vestimentaţie, de bijuterii, cleme, lănţişoare, cercei, altfel decât… Au fost găsite odată cu rămăşiţele din lizieră, ceea ce înseamnă că nu e Luiza acolo. Iar prin faptul că nu mai există nici o bucată de os din care să existe potenţial să extragi un ADN, se ajunge să nu se mai poată recunoaşte că există un al treilea cadavru cu certitudine. (…). Dacă procurorii se trezesc pe cap cu un al treilea cadavru, nu le mai convine deloc“, a mai spus Pop.

DIICOT tace

DIICOT nu a confirmat că FBI ar fi transmis raportul în discuţie. Pe de altă parte, expertiza incineratorului artizanal în care Gheorghe Dincă a mărturisit că au fost arse cadavrele, coroborată cu probele din analiza oaselor găsite în acest incinerator, dar şi în lizieră, confirmă folosirea aceluiaşi tip de materiale pentru ardere, fiind identificate substanţe similare.

9-act-oase.jpg

Oasele găsite în incinerator

 

 
 
Loading...