Nici luna aceasta nu va fi gata metroul din Drumul Taberei. Deși din iunie fusese programată deschiderea pentru august. Noul termen dat de premierul Ludovic Orban este luna septembrie.


De nouă ani au început lucrările la Magistrala 5, metroul care duce de la Izvor în cartierul Drumul Taberei. Iar din 2015 ar fi trebuit să fie dat în circulație.

Suntem în august 2020 și tot despre inaugurarea lui vorbim, care se traduce, de altfel, prin neputința guvernanților, indiferent de culoarea politică, de a începe o construcție și a o duce la capăt în timpul stabilit inițial.

Pe timpul guvernării Ponta, M5, devenit între timp cel mai vechi șantier din România, nu a mai primit finanțare, iar din lipsă de fonduri a fost lăsat de izbeliște. S-a urnit cu chiu cu vai, după aproape doi ani, iar salvarea a venit de la UE. 409,5 milioane de euro au fost acordate din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Nici luna aceasta nu va fi gata metroul din Drumul Taberei.Noul termen dat de Orban 

Vara aceasta, în iunie, s-a spus că va fi gata, apoi a fost avansată luna august, ca acum să aflăm că trebuie să mai așteptăm până în septembrie.

vizita-ludovic-orban-metrou-drumul-taberei-orban.jpg

Premierul Ludovic Orban a vizitat de mai multe ori șantierul Magistralei 5
Premierul Ludovic Orban a vizitat de mai multe ori șantierul Magistralei 5
„Mie mi se pare normal ca metroul să fie pus în funcţiune, atunci când poate fi pus în funcţiune. Când va fi gata şi cetăţenii din Bucureşti vor putea să îl folosească, atunci va fi pornit şi nu cred că e un lucru negativ să dai drumul la circulaţie pe un tronson de metrou mult aşteptat din Bucureşti”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat dacă i se pare normal ca metroul din Drumul Taberei să fie inaugurat fix în perioada alegerilor locale.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, pentru Radio România Actualităţi, că Metrorex a reuşit să soluţioneze problema infiltraţiilor de apă pe şantierul Magistralei de metrou M5, lucru care va permite ca metroul din Drumul Taberei să fie inaugurat în aproximativ o lună, iar în septembrie „să vedem trenurile de metrou circulând pe M5”.

Săptămâna aceasta a început recepția la metroul din Drumul Taberei

Din 24 august, a început recepţia pe specialităţi, pe componente şi în paralel se realizează şi recepţia la terminarea lucrărilor, respectiv la punerea în funcţiune a instalaţiilor.

Linia 5 de metrou va avea o lungime totală de 6,7 kilometri, zece staţii şi un depou, situat la staţia Valea Ialomiţei.

Odată cu inaugurarea magistralei 5, reţeaua de metrou bucureşteană va ajunge la 78 de kilometri şi 63 de staţii în total.

 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/bucuresti/metroul-din-drumul-taberei-gata-iunie

https://www.click.ro/news/national/metroul-din-drumul-taberei-nu-va-fi-gata-la-30-iunie-ministrul-transporturilor-isi

 

 

 
 
Loading...