Nicolae Badea a ajuns în sapă de lemn. Drama prin care trece

Ultima actualizare:

    Nicolae Badea se află la al treilea faliment și a fost executat de bănci
Nicolae Badea se află la al treilea faliment și a fost executat de bănci

Are 69 de ani și este cunoscut ca fiind unul din acționarii echipei de fotbal Dinamo. Nicolae Badea, căci despre el este vorba, are mari probleme în afaceri. Nimic nu-i merge bine, astfel că averea sa scade de la un an la altul.

Topurile bogaților întocmite de revistele de specialitate îl plasau în anul 2008 pe Nicoale Badea printre primii 300 de miliardari români, cu o avere de 150-160 milioane de euro.

În anul următor, conturile îi scăzuseră la 125 de milioane de euro, iar în 2011 banii i se înjumătățiseră la aproximativ 70 de milioane de euro.

După această perioadă, n-a mai apărut printre avuții autohtoni și a început decăderea lui Badea.

Al treilea faliment cu firma de ridicat mașini

Documentele arată că afaceristul a ajuns în sapă de lemn, are datorii la stat și bifează al treilea faliment al firmei Unitech Electro Power SRL, care se ocupa de ridicarea mașinilor.

”Înfiinţată în 2010, societatea a înregistrat pierderi şi scăderi accentuate ale cifrei de afaceri în ultimii patru ani, singurul aspect oarecum pozitiv fiind menţinerea datoriilor la acelaşi nivel în ultimii trei ani. Chiar dacă datoriile au rămas constante, pierderile şi diminuarea vânzărilor au determinat Unitech Electro Power să se ceară direct în faliment prin procedură simplificată, solicitarea fiind admisă de judecătorul Claudia Gurău de la Tribunalul Bucureşti pe data de 20 septembrie 2017”, anunță supervisor.ro.

Datorii la Fisc de peste 1 milion de euro

Mâine are loc termenul pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor. Societatea nu are active valoaroase, doar nişte creanţe imposibil de recuperat, în valoare de 370.809 lei, astfel că toți creditorii vor rămâne cu buza umflată și, în special Fiscul.

Firma lui Nicolae Badea înregistrat la 30 iunie 2017 obligaţii restante la bugetele de stat în valoare totală de 1.059.741 lei.

Executat de bănci

Se pare că averea afaceristului s-a dus pe finanțarea echipei Dinamo în ultimii ani, chiar a făcut două credite în valoare de 2 milioane de euro, pe care le-a girat. Nu le-a plătit și a ajuns să fie executat  silit pentru recuperarea datoriilor.

Așa a ajuns să se certe cu Ionuț Negoiță căruia îi cere să-i achite 3,4 milioane de euro, datorate încă din 2013, când a preluat a preluat activele şi pasivele lui Dinamo şi a devenit acţionar majoritar.

Negoiță vrea să scape de Dinamo

”Am salvat clubul, am făcut eforturi mari, am un minus foarte mare. Am făcut o greşeală, dar asta e viaţa, mai facem şi greşeli. Nu eram personajul potrivit să intru în această poveste. Cu toate că am fost avertizat că o să fiu înjurat pe banii mei, că voi fi ţap ispăşitor. Asta e, n-am vrut să ascult, m-am ambiţionat, am zis că încerc cel puţin şi văd ce fac. Îi înţeleg pe suporteri, sunt dezamăgiţi, sunt frustraţi ca şi mine de jocul echipei, care este foarte slab. Caut soluţia de a găsi pe cineva, nu am glumit deloc cu acest lucru, sper ca cineva să vină. Voi găsi să vină cineva mai motivat, eu am obosit deja. Sunt singur, am făcut foarte multe lucruri, am renovat la Săftica, am investit foarte mulţi bani, un cantonament de patru stele. Puţini au ce avem noi. Realitatea e că nu sunt din filmul ăsta. Nu e un business să-l duc de unul singur“, a declarat, ieri, Negoiță, după ce Dinamo a pierdut în fața Viitorului cu 4-0.

Varianta cea mai vehiculată în aceste zile este revenirea lui Nicolae Badea, alături de Cristi Borcea de îndată ce va fi eliberat din închisoare, adică în aprilie 2018.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net