Nicu Ceauşescu şi-a ucis garda de corp, la 13 ani

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Istoricul Vladimir Tismăneanu a publicat pe blogul personal detalii mai puţin cunoscute din copilăria şi tinereţea lui Nicu Ceauşescu, de la a cărui moarte se împlinesc astăzi 15 ani.

Dintre numeroasele năzbâtii ale odraslei dictatorului Nicolae Ceauşescu se remarcă două întâmplări cu sfârşit tragic. Nicu Ceauşescu a cauzat două accidente de circulaţie în urma cărora şi-au pierdut viaţa două persoane.

Primul accident l-a provocat la vârsta de 13 ani, când era în clasa a VIII-a. Nicu conducea un automobil, evident, fără permis,  şi a intrat într-un tractor, omorându-şi garda personală, scrie Vladimir Tismăneanu, pe blogul personal.

Ulterior, Nicu Ceauşescu a mai provocat un accident de circulaţie în urma căruia şi-a pierdut viaţa o tânără.

„Nu poate fi uitat accidentul care a dus la moartea unei fete, călcată de maşina condusă de Nicu cu o viteza dementa, ignorând stopuri şi pietoni. Ani de zile după aceea, în Piaţa Aviatorilor, mama fetei stătea şi privea în gol, aşteptând clipa când va trece prin faţa ei maşina succesorului la domnie (Nicu Ceauşescu - n.r.). Securiştii nu o goneau. Aveau şi ei copii, se gândeau poate la ce era în sufletul acelei mame”, scrie istoricul  Vladimir Tismăneanu.

O colegă i-a pus un gândac în sandviş

Pe lângă evenimentele cu final tragic, istoricul Vladimir Tismăneanu mai relatează şi o serie de întâmplări amuzante, care l-au avut în centrul atenţiei pe fiul dictatorului Nicolae Ceauşescu.

Un astfel de episod este legat de numele unei colege de şcoală, Liliana, care în clasa a VIII-a i-a pus un gândac în sandvişul adus de acasă.

„Liliana, o fată de o debordantă, contagioasă spontaneitate, cu un umor într-adevăr irezistibil: în clasa a VIII-a, plictisită de aerele aristocratice ale prinţişorului, a profitat de un moment de neatenţie al acestuia şi i-a strecurat în sandwichul adus de-acasă, copios garnisit cu trufandale, un gândac. Râdeam cu toţii cu hohote. Nicu era furibund.

Nu era vorba doar de dezgust, ci de faptul ca fusese luat public în zeflemea, că fusese umilit. Tocmai el, cel care trăgea fetele de par pe coridoare, cel care îşi permitea să înjure fără jenă pe cine avea chef, să fie ţinta unei asemenea supreme băşcălii! Nu s-a răzbunat, n-as făcut caz, de fapt ţinea la Liliana", scrie Tismăneanu.

După acest episod, „sandvişul prezidenţial" a fost protejat într-o servietă blindată cu cifru pentru transportul documentelor secrete.

simeon stalpnicul png

Nicu Ceauşescu, încadrat de Elena şi Nicolae Ceauşescu (în penumbră), la cel de-al paisprezecelea congres al PCR, la 24 noiembrie 1989. Fotografia a făcut înconjurul lumii şi pentru că fiul dictatorului avea la mână un ceas de mii de dolari, într-o perioadă în care erau de notorietate lipsurile din România

Rică Răducanu: «Dacă n-ar fi odrasla lui bossul, ştie el, nenorocitul, ce i-aş face»

O altă întâmplare, „înghiţită" de Nicu Ceauşescu cel puţin la fel de greu ca sandvişul cu gândac din clasa a VIII-a, a avut loc la sfârşitul anilor '70 şi l-a avut ca protagonist pe celebrul fotbalist Rică Răducanu

„Spre sfârşitul anilor '70, restaurantul preferat al lui Nicu era «Pescăruş», pe malul Lacului Herăstrău. Avea masa sa rezervata, mergea acolo cu şleahta de parteneri de băutura, şedinţe şi ospeţe. O scenă petrecuta acolo, povestita mie de mai multe persoane, sintetizează acea degenerescenţă  arogantă care a fost marca «stilului» lui Nicu pe măsură ce se lasă tot mai mult ameţit de putere.

La o altă masă se afla un grup de fotbalişti, între care celebrul Răducanu, zis «Tamango». Nicu i-a strigat în auzul întregii săli, «Bai, ţigane, vino-ncoace!» Răducanu s-a făcut ca nu aude. Nicu a repetat porunca impertinentă. Nici o reacţie.

În fine, la un moment dat, după atâtea chemări imperative şi insultătoare, Răducanu s-a îndreptat spre masa lui Nicu, cu sclipiri ameninţătoare în ochi. A rostit tare cuvintele: «Ma duc, domne, ca e băiatul lui bossul. Dacă n-ar fi odrasla lui bossul, ştie el, nenorocitul, ce i-aş face…» Nicu a înghiţit în sec, s-a uitat în alta parte, incidentul a fost închis, dar nu uitat", scrie Tismăneanu.

Citeşte şi:

Avocata Paula Iacob: «Nicu Ceauşeşcu a iubit doar două femei»

«Dragostea pentru Nicu Ceauşescu m-a îmbolnăvit»

Prima soţie a lui Nicu Ceauşescu face bani din PR!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net