UPDATE Nicuşor Constantinescu, adus pe targă la Curtea de Apel

Ultima actualizare:

    Nicușor Constantinescu a fost adus la Curtea de Apel din penitenciar
Nicușor Constantinescu a fost adus la Curtea de Apel din penitenciar

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, aflat în arest preventiv, a fost adus joi pe targă, cu o ambulanţă, la Curtea de Apel Bucureşti, potrivit news.ro. Aici, se judecă dosarul în care este acuzat că a plătit 30 de milioane de lei din bugetul CJ pentru plantarea de perdele forestiere şi pentru alte proiecte care nu s-au realizat.

UPDATE. Nicuşor Constantinescu a făcut scandal în sala de judecată şi a fost amendat de patru ori, cu câte 1.000 de lei, pentru că l-a întrerupt pe judecător. Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a refuzat să dea declaraţii în faţa instanţei, deşi el ceruse să fie audiat, a spus că are tensiune mare şi că se simte rău şi a fost scos din sala de judecată, sprijinindu-se pe o cârjă.

Nicuşor Constantinescu este în arest preventiv din 20 mai, măsură dispusă de Curtea de Apel Constanţa, la solicitarea procurorilor DNA, într-un alt dosar, în care este judecat pentru abuz în serviciu legat de măsurile luate pentru evacuarea Centrului Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa şi neasigurarea finanţării acestei unităţi.

După decizia instanţei, Nicuşor Constantinescu a fost dus în arest, dar, pentru că a acuzat mai multe probleme de sănătate, a fost transferat la Spitalul Penitenciar Poarta Albă.

În dosarul privind perdelele forestiere, la termenul din 24 mai, de la Curtea de Apel Bucureşti, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa nu s-a prezentat, iar avocaţii săi au susţinut că nu este deplasabil.

În aceste condiţii, judecătoarea Ana Maria Trancă a decis să transmită o solicitare la Spitalul Penitenciarului Poartă Albă pentru a comunica instanţei dacă spusele avocaţilor se adeveresc. În funcţie de răspunsul spitalului penitenciar, se stabilea dacă Nicuşor Constantinescu va fi audiat prin sistem videoconferinţă sau va fi adus în faţa instanţei, după ce a insistat să dea o declaraţie.

Instanţa a respins ca nefondată cererea lui Nicuşor Constantinescu, formulată de avocaţii acestuia la ultimul termen, de efectuare a unei expertize tehnice de specialitate silvicultură şi a uneia financiar-contabilwe, dar a încuviinţat proba cu înscrisuri.

După audierea lui Nicuşor Constantinescu, procesul va intra în faza dezbaterilor, acela fiind şi ultimul termen.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net