Noi am interzis fumatul, ei ne-au premiat

Ultima actualizare:

    Fumatul este unul dintre cele mai mortale viciiFoto: Getty
Fumatul este unul dintre cele mai mortale viciiFoto: Getty

România a fost premiată de Organizația Mondială a Sănătății pentru demersul de interzicere a fumatului în spațile închise. Țara noastră a primit două distincții pentru măsurile combatere a efectelor nocive ale acestui obicei.

Legea antifumat are rezultate și dincolo de granițele României. Autoritățile noastre au fost recompensate cu două premii, din patru acordate statelor din zona europeană, pentru lupta împotriva fumatului și efectelor sale nocive asupra populației nefumătoare. Distincțiile au fost acordate de Organizația Mondială a Sănătății, aceeași instituție care atenționa România că se confruntă cu prea multe decese cauzate de boli asociate fumatului. Anual, în România mor circa 40.000 de oameni din această cauză, dintre care peste 5.000 sunt persoane care nu au fumat niciodată.

Premiile au fost ridicate de o delegație condusă de actualul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu. Acesta și-a exprimat convingerea că actul normativ adoptat de Parlament este unul benefic pentru sănătatea populației și că avesta va produce efecte în câțiva ani.

În ciuda acestei recunoașteri, anumiți parlamentari au inițiat un proiect de modificare a legii antifumat, pe care o consideră discriminatorie. Aceștia vor ca locurile destinate fumătorilor să revină în restaurante și în instituțiile publice, iar termenul de „spațiu public” să fie revizuit. De asemenea, aceștia cred că terasele care au mai mult de doi pereți n-ar trebui să fie incluse în categoria spații închise.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net