Toată țara a fost măturată de ploi torențiale și de inundații, iar Dunărea mai are puțin și iese din matcă. Însă, meteorologii nu ne dau vești bune. Au prelungit avertizările până luni dimineață (10 iunie).


A ieșit soarele în această dimineață (6 inie) și speram că vremea rea ne va lăsa în pace. Însă, după orele prânzului, meteorologii au început să emită din nou avertizări cod galben și cod portocaliu de ploi torențiale, tunete, fulgere și vijelii în județele Suceava, Cluj, Bacău, Neamț, Vrancea, Argeș. Se pot acumula 30 – 40 l/mp și sunt condiții de grindină.

Noi avertizări meteo de vreme rea

Meteorologii ANM au emis o nouă avertizare de vreme rea, de astăzi, 6 iunie, până luni, 10 iunie, ora 10.00.

”Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp.  Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor”, informează ANM.

Citește și 

Cum este vremea în luna iunie, în România. Este cea mai bogată în precipitații dintre toate lunile anului

Cum va fi vara 2019? Prognoză meteo pentru 3 luni

 

Loading...