Noi controale la Spitalul CF 2

Ultima actualizare:

    A fost verificată Unitatea de transfuzii a Spitalul CF2
A fost verificată Unitatea de transfuzii a Spitalul CF2

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti fac din nou verificări, astăzi, la Spitalul CF 2. Vor să vadă dacă au fost remediate problemele la unitatea de transfuzie.

"Inspectorii sanitari reevaluează Unitatea de transfuzie de la Spitalul CF 2, să vadă dacă au fost remediate problemele şi sunt îndeplinite condiţiile pentru autorizarea Unităţii de transfuzie sanguină”, a declarat Laurenţiu Colintineanu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, pentru News.ro.

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a făcut, la sfârşitul lunii iulie, un control la Spitalul CF 2, după ce unei femei operate pentru cancer în formă incipientă i-a fost făcută o transfuzie greşită de sânge.

Transfuzie greșită, din cauza etichetării eronate

Inspectorii DSP au constatat atunci că transfuzia de sânge greşită s-a datorat unei erori de etichetare făcute de asistenta medicală care a prelevat probe de sânge de la femeia operată, la o oră şi jumătate după transfuzie aceasta intrând în şoc hemoragic.

În raportul trimis Ministerului Sănătăţii după controlul de la Spitalul Clinic CF2, inspectorii DSP au arătat că Unitatea de transfuzie a spitalului (UTS) nu este autorizată conform normelor legale în vigoare.

De asemenea, nu există o procedură de testare a grupei sanguine la patul pacientului, respectiv în sala de operaţii, iar registrele şi evidenţele referitoare la testele pretransfuzionale nu sunt complete.

În urma verificărilor, spitalul a fost amendat cu 30.000 de lei.

Inspectorii au dispus, de asemenea, urgentarea măsurilor de autorizare a unităţii de transfuzii, în termen de 15 zile, având în vedere că deficienţele de dotare sunt minore, restul de măsuri ce trebuie luate fiind legate de proceduri interne.

Asistenta amendată

Inspectorii au anunţat atunci că, după două săptămâni, vor face o nouă verificare a UTS.

Asistenta medicală din cauza căreia s-a făcut, în 26 iulie, transfuzia de sânge greşită la Spitalul CF 2 a fost amendată de inspectorii sanitari cu 700 de lei.

DSP Bucureşti a sesizat Colegiul Medicilor în legătură cu un posibil caz de malpraxis al medicului anestezist de la Spitalul CF 2 care a participat la operaţie.

Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 a deschis, în 1 august, un dosar penal în acest caz şi face cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

În urma cercetărilor, procurorii vor stabili dacă încep urmărirea penală în cazul unor angajaţi ai Spitalului CF 2 care ar fi vinovaţi pentru transfuzia de sânge greşită. 

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net