Noi cu nosocomiale, ei la spitale occidentale!

Ultima actualizare:

    Spitalul AKH, din capitala Austriei, recunoscut condiţiile sigure şi pentru calitatea actului medical
Spitalul AKH, din capitala Austriei, recunoscut condiţiile sigure şi pentru calitatea actului medical

În timp ce Ministerul Sănătăţii ezita să-i trimită în străinătate pe răniţii incendiului de la “Colectiv”, care căpătaseră infecţii nosocomiale, Dorel Săndesc, secretar de stat, decidea să se opereze în Italia. Cătălin Tolontan şi jurnaliştii de la “Gazeta sporturilor” continuă dezvăluirile despre sistemul se sănătate din România. Medici cunoscuţi şi oameni de la vârful sistemului au ales să-şi trateze problemele de sănătate în clinici occidentale.

Cârstoiu: “Am fost operat, în 2009, la Viena”

Dorel Săndesc a fost operat în Italia, la începutul lui 2016
Dorel Săndesc a fost operat în Italia, la începutul lui 2016

Cătălin Cîrstoiu,  fost director al Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti și actual decan al Facultății de Medicină, a fost operat, în 2009, la Spitalul AKH din Viena. “Aveam un cancer de amigdală. Mulți dintre ganglioni erau atinși. Nu aveam nicio soluție în România. În 2009, acest gen de operație nu se făcea”, a explicat Cârstoiu pentru tolo.ro. “Mai e ceva, stați să vă spun! Aveam nevoie de o radioterapie țintită, ganglionii cervicali sunt foarte sensibili. O radioterapie imprecisă mi-ar fi produs mari probleme. Și știți cum e radioterapia în România. Dezastruoasă!”, a adăugat decanul, care a precizat că şi-a plătit operaţia din propriul buzunar.

Rafila: ”N-am avut în România soluţie terapeutică”

Alexandru Rafila, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, fost consilier al ministrului Nicu Bănicioiu şi actual președinte al Societății Române de Microbiologie, a decis să meragă tot la Viena pentru o problemă medicală.

“Aveam un chist gigant pe rinichi, făcusem tensiune 20 cu 12 și, dacă întârziam, aveam riscul de a-mi pierde un rinichi. Dar e o problemă?”, spune Rafila. “N-am avut în România soluție terapeutică. M-am decis repede pentru Viena. N-am avut ce să fac! Era o chestiune de supraviețuire. Am o tăietură de 35 de centimetri. Operația a fost grea, a durat cinci ore și jumătate. Dar acum sunt bine”, adaugă el.

Săndesc: “În Japonia mi-au făcut un fel de vaccin cu propriul meu sânge”

Cătălin Cârstoiu, pacient al spitalului din capitala Austriei
Cătălin Cârstoiu, pacient al spitalului din capitala Austriei

Dorel Săndesc, fost șef ATI la Spitalul Județean din Timișoara, secretar de stat în momentul tragediei de la „Colectiv” şi șef al Asociației Române de Anestezie și Terapie Intensivă, a suferit o intervenţie chirurgicală în Italia. “Am fost diagnosticat cu cancer la prostată în noiembrie 2015. Și am făcut operația pe 27 ianuarie 2016, la o clinică din Milano, unde operează un medic român. Acolo se face o chirurgie robotică, o tehnică relativ nouă”, îşi aminteşte Săndesc. Surprins că jurnaliştii au aflat că a urmat un tratament în Japonia, fostul secretar de stat admite: “Am făcut într-un centru special, pe o tehnică aparte, care concurează chimioterapia.Se numește imunoterapie oncologică și mi-au făcut în Japonia un fel de vaccin cu propriul meu sânge”.

Citeşte articolul integral pe tolo.ro!

image
image
image
image
image
image
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net