Noi detalii despre starea victimelor: "Vor suporta zilnic o operaţie"

Ultima actualizare:

    Răniții din club Colectiv au fost transportați cu ambulanțele la spitalele din BucureștiFoto: Mihai Caliu
Răniții din club Colectiv au fost transportați cu ambulanțele la spitalele din BucureștiFoto: Mihai Caliu

Unul dintre medicii Spitalului Militar a vorbit despre starea celor 12 oameni internaţi acolo, care se află la Terapie Intensivă. Cinci sunt în stare critică. Medicii fac tot posibilul pentru a-i salva şi doctori care erau liberi au venit de acasă pentru a da o mână de ajutor.

Doctorul Florentina Ioniţă de la Spitalul Militar a declarat că cei cinci pacienţi care se află în stare gravă sunt supuşi câte unei intervenţii chirurgicale pe zi. Medicii se aşteaptă însă ca totţi cei 12 de la Terapie Intensivă să iasă sănătoşi din spital, mai ales că au între 20 şi 40 de ani, sunt tineri şi au şanse de recuperare. 

Medicul Florentina Ioniţă, de la Spitalul Militar
Medicul Florentina Ioniţă, de la Spitalul Militar

"Sunt internaţi 12 pacienti la Terapie Intensivă, un pacient e intubat, cinci sunt în stare critică, toţi sunt atent monitorizaţi, evoluţia lor e imprevizibilă. Am stabilit statergia pe următoarele zile, pe tot parcursul evoluţiei lor, următoarele luni, e important să fie atent şi corect manageriaţi. Este important echilibrul organismului, pentru cei în stare critică se fac analize de 2-3 ori pe zi. Având în vedere că sunt oameni tineri, ne bazăm pe starea lor anterioară. Ei vor suporta zilnic o intervenţie chirurgicală. Anestezia generală cu intubare reprezintă o problemă. Noi sperăm să iasă toţi cei 12 sănătoşi din spital", a spus medicul.

Un caz a impresionat-o pe Florentina Ioniţă: prietena unui tânăr a murit lângă el, dar medicii au decis că e mai bine ca el să se recupreze mai întâi şi apoi să îi dea tragica veste. 

"Avem un pacient a cărui prietenă a murit lângă el, dar el nu ştie. L-am întrebat dacă are vreo durere, mi-a spus că îl doare sufletul pentru că nu ştie unde e prietena lui. Noi ştim, dar nu e momentul să îi spunem adevărul.

Ea a mai precizat că spitalul a făcut o listă cu donatori, care vor fi contactaţi zilele următoare când va fi nevoie de sânge. 

"Avem nevoie de sânge, pentru azi şi mâine (nr. duminică, 1 noiembrie şi luni, 2 noiembrie) avem destul, am rugat donatorii să vină în zilele următoare. Noi am făcut o listă, să contactăm donatorii, câte 30 de persoane pe zi, când e nevoie", a mai spus doctorul.

"Am fost 44 de medici, 60 de asistente, ni s-au alăturat toţi cei care erau acasă. Dăruirea medicilor a fost exemplartă, s-a operat 13 ore, dar nimeni nu s-a simţit obosit, după ce au operat 13 ore, încă stăteau la spital, ne-am simţit ca în tranşee", a concluzionat medicul. 

Victimele de la Universitar vor fi operate săptămâna viitoare

Unul dintre medicii Spitalului Universitar a declarat că, din cei 24 răniţi internaţi acolo, zece sunt la Terapie Intensivă. Trei victime au fost deja externate, dar restul rămân sunt observaţie. 

"Zece sunt internaţi la Terapie Intesivă. Un pacient nu mai este intubat, dar este ţinut încă acolo pentru că exista posibilitatea unor complicaţii. Alţi nouă pacienţi sunt în stare stabilă, dar ne putem aştepta la orice. Săptămâna următoarea începe faza chirurgicală. Nu cred ca vor fi externaţi curând. Trei victime au fost externate", a explicat medicul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net