Ce au în comun două familii, una din România şi cealaltă din America? Pasiunea pentru călătorii şi aventură. Aşa se face că familia Neamţu din Cluj şi familia McCormack din Los Angeles au ajuns să facă schimb de locuinţe pentru o lună.


Familia Neamţu, din Cluj-Napoca, a petrecut o lună în Statele Unite, în localitatea Whittier (Los Angeles), după ce s-a înscris pe un site de „home exchange“ (un alt fel de vacanţă, care implică schimbul de locuinţe între familii care vor să viziteze locuri noi, fără să plătească cheltuielile de cazare). Românii şi-au pus la dispoziţie casa de vacanţă din localitatea Râşca, judeţul Cluj, şi aici au ajuns să-şi petreacă vacanţa americanii din familia McCormack.

„Ideea i-a venit soţului meu. Nouă ne place mult să călătorim, dar statul prin hoteluri nu ne încântă. Am văzut filmul «Vacanţa» şi ne-am hotărât să căutăm site-uri cu acest tip de schimburi de locuinţe. Aşa am început în 2016 cu primul nostru schimb în Franţa. Experienţa din acest an, în California, a fost extraordinară”, a povestit Simona Neamţu pentru Monitorul de Cluj. Românii au povestit că au vizitat San Francisco, Las Vegas şi Marele Canion. „În California totul pare perfect: vremea, oamenii, natura. Am avut surprinderea să ştie aproape toţi cei cu care am avut contact despre România, mulţi ştiau despre Nadia Comăneci”, a explicat clujeanca.

4-act-1-5col-romani.jpg

Los Angeles Simona și Dan Neamţu, împreună cu copiii lor, au vizitat Hollywoodul şi plajele celebre

Americanii Connie şi Austin McCormack fac schimb de case de peste 15 ani şi, după vizită, au declarat că pur şi simplu s-au îndrăgostit de România. „E o ţară minunată, oamenii sunt amabili, preţurile nu sunt mari. Castelele, oraşele, mocăniţa, Castelul Bran, toate ne-au făcut să avem impresia că am făcut o călătorie în timp”, au spus americanii pentru Monitorul de Cluj. „Am avut ocazia să simţim experienţa vieţii la ţară, am văzut animale, am văzut căpiţe de fân. A fost extraordinar, fiindcă noi locuim în LA, care este o junglă de beton. Am stat câteva zile în Cluj-Napoca şi câteva zile în Râşca, iar în rest am călătorit prin ţară”, a mărturisit Conny McCormack.

Loading...