Guvernul a aprobat o Ordonanță de urgență prin care a stabilit măsuri suplimentare în domeniul protecției sociale în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului. Iar aici ne referim la pentru mamele care primesc indemnizație pentru copiii cu dizabilități, dar și cele care au înfiat și sunt în concediu de acomodare, iar perioada le expiră în perioada stării de urgență.


Indemnizația de creștere a copilului este prelungită pe toată perioada stării de urgență pentru mamele care ar fi trebuit să revină la serviciu.

Acest lucru a fost stabilit încă de la începutul declanșării ei, însă, autoritățile nu luaseră în calcul alte categorii.

Noi măsuri pentru mamele care primesc indemnizație pentru copiii și pentru cele care au adoptat

Respectiv: femeile și bărbații care  beneficiază de concediu și indemnizație pentru îngriirea copilului cu dizabilități până la vârsta de 7 ani, precum și cei care au adoptat un copil și primesc indemnizație de acomodare.

Astfel că și situația lor a fost clarificată săptămâna trecută.

Drepturile lor bănești vor fi acordate pe toată durata instituirii stării de urgență și în situația în care copilul a împlinit vârsta de 7 ani sau dacă urmează să împlinească această vârstă în această perioadă ori concediul de acomodare în cazul mcuților adoptați a expirat sau urmează să expire, în perioada stării de urgență.

Cum primesc salariul angajații centrelor sociale care stau 14 zile în izolare

Executivul a mai stabilit și situația personalului angajat al centrelor sociale rezidențiale. Acesta stă 14 zile în izolare preventivă la locul de muncă, iar apoi este obligat să stea în izolare preventivă la domiciliu alte 14 zile.

Tocmai e aceea, s-a decis ca acești angajați să primească în continare leafa întregă pe care o aveau înainte de decretării stării de urgență.

Aici este vorba despre salariații centrelor de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, ai centrelor de îngrijire copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile.

 

 

 

 

 
 
Loading...