Noi reguli de testare pentru COVID-19: Au fost incluse în listă persoanele cu pneumonie și SARI

Ultima actualizare:

    Autoritățile au schimbat regulile de testare pentru coronavirus
Autoritățile au schimbat regulile de testare pentru coronavirus

Autoritățile au anunțat că algoritmul de testare pentru COVID-19 a fost modificat. Începând de acum vor fi testați obligatoriu și pacienții cu pneumonie și cei cu infecție respiratorie acută (SARI). Mai mult, conform noilor reguli, personalul medical va fi testat doar dacă este simptomatic.

Institutul Național de Sănătate Publică, transmite că ”în acest moment Romania se află în stadiu pre-epidemic, înregistrandu-se cazuri de import și cazuri de transmitere locală restrânsă (generația 2, 3 și 4), neexistând încă dovezi de transmitere intra-comunitară susținuită”.

În aceste condiții, strategia trebuie sa fie axată pe detectarea rapidă a cazurilor de COVID-19, în vederea limitării transmiterii, și pe obținerea de dovezi de transmitere comunitară nedetectată.

Iată cum se va face de acum înante testarea pentru coronavirus:

1. Persoane simptomatice cu istoric de călătorie internațională;

2. Contacți apropiati simptomatici ai cazurilor confirmate;

3. Personal medico-sanitar simptomatic.  Până acum, criteriul era ”personal medico-sanitar (inclusiv asimptomatic) contact apropiat cu caz confirmat”.

4. Cazuri de pneumonie fara altă etiologie, din TOATE categoriile de varstă și din TOATE spitalele. Acesta este un criteriu nou introdus, după ce pacienţi iniţial diagnosticaţi cu pneumonie, au fost apoi confirmaţi cu COVID-19;

5. Cazuri de SARI (infecție respiratorie acută) fără altă etiologie, din TOATE categoriile de varstă și din TOATE spitalele;

6. Persoane instituționalizate simptomatice.

7. Pacienți înainte de procedura de transplant (asimptomatici) și donatorii de celule stem hematopoietice înainte de donare.

Testarea se face DOAR la recomandarea medicului, atât în sistemul

public, cât și în cel privat de sănătate.

Nu fac obiectul testării

Contacți asimptomatici ai cazurilor confirmate, inclusiv personal medico-sanitar. În astfel de cazuri se recomandă auto-izolare la domiciliu timp de 14 zile de la ultimul contact. Dacă în această perioadă apar simptome, se pacienții vor fi testați.

Nu vor fi testate nici persoanele asimptomatice cu istoric de călătorie internațională. Acestea vor intra direct în carantină instituționalizată, respectiv auto-izolare la domiciulu timp de 14 zile de la intrarea în România. Dacă aper simptome, se ia măsura testării.

Uite AICI care erau regulile de testare până acum.

O testare masivă a populației se va face și în București. Testările vor avea loc chiar în faţa blocului, unde oamenii locuiesc, iar rezultatele vor fi gata în aproximativ 20 - 30 de minute și vor fi trimise locatarilor prin SMS. Cei care se vor ocupa de anunțarea și organizarea oamenilor pentru testare vor fi preşedinţii asociațiilor de bloc.

Citește și: 

Victor Costache: «Vârful epidemiei în România va fi după Paște. Voi relua ca medic această criză»

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA. 263 de îmbolnăviri în doar 24 de ore! 24 de decese, 1.292

image
image
image
image
image
image
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net