Noi reguli pentru cei care dețin arme

Ultima actualizare:

    Românii au cumpărat multe arme fără a fi verificați de nimeni și profitând de legislația permisivă
Românii au cumpărat multe arme fără a fi verificați de nimeni și profitând de legislația permisivă

O nouă legislație privind armele de foc a intrat în vigoare de vineri. Potrivit Mediafax, noul act normativ, aduce mai multe modificări Legii 295/ 2004 privind regimul armelor şi muniţiilor. Poliția Română anunță printr-un comunicat că acum apare posibilitatea ca în orice moment să fie cerută reexaminarea psihologică a celor care au permis de port-armă

"În intervalul de cinci ani, cât este valabil permisul de port armă, Poliţia poate să solicite, oricând are motive întemeiate, o nouă evaluare psihologică a posesorului de permis de port-armă", a declarat MEDIAFAX Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului general al Poliţiei Române (IGPR).

Actul normativ stabileşte că medicii trebuie să anunţe poliţia dacă rezultatele acestor evaluări nu au ieşit bine şi să ţină o evidenţă clară a acestora.

"Medicii vor fi obligaţi să ţină o evidenţă a acestor analize şi să anunţe, în termen de maximum cinci zile, Inspectoratului General al Poliţiei Române rezultatul examinărilor dacă în urma examenului medical se confirmă că titularul manifestă probleme de natură psihologică sau suferă afecţiuni care fac imposibilă menţinerea autorizării pentru a deţine arme şi muniţii letale ", a mai declarat Georgian Drăgan.

Conform noului act normativ, colecţionarii de arme letale sau neletale nu mai au voie să procure muniţie, cu excepţia cazurilor în care vor să tragă în poligon, ei putând să facă acest lucru în baza unui aviz temporar valabil trei zile.

În legea care va intra în vigoare de vineri apare prevederea ca persoanele fizice să fie informate cu privire la expirarea valabilităţii permisului de armă cu cel mult şase luni şi cel puţin 30 de zile înainte ca acesta să expire. Posesorul de permis de armă va fi anunţat şi atunci când îi va fi prelungit permisul, dar şi când acesta va fi dezactivat.

Noua reglementare face referire la procedura acordării certificatelor de dezactivare, precum şi a certificatelor de transformare a armelor de foc în arme de recuzită.

Totodată, a fost reglemementată și procedura avizării personalului abilitat să poarte arme de serviciu, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net