Noua listă a statelor considerate cu risc epidemiologic a intrat în vigoare duminică, la miezul nopții, iar Grecia, una dintre destinaţiile de vacanţă preferate de români, a fost inclusă pe lista roşie. Astfel, singurele persoane exceptate de la carantină deși vin din țări aflate pe lista roșie sunt cele vaccinate și copiii cu vârsta sub 6 an.


”Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, în 29 iulie 2021, Hotărârea numărul 52 privind aprobarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat”, a transmis CNSU, citat de News.ro

Lista a intrat în vigoare la miezul nopţii. ”Decizia ca lista să intre în vigoare la această dată a fost luată pentru a nu afecta cetăţenii români care se întorc în ţară în acest sfârşit de săptămână”, au mai precizat autorităţile. 

Principalele modificări survenite sunt:

  • în zona roşie au intrat: Grecia, Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao şi Insulele Virgine ale Statelor Unite;
  • în zona galbenă au intrat:
  1. din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Suriname şi Insulele Feroe;
  2. din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Franţa, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda, Honduras, Aruba şi Sint Marteen;
  • în zona verde au intrat: Oman, Paraguay şi Uruguay. 

Copiii sub 6 ani, exceptați automat de la carantină

”Vă reamintim că persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roşie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate. De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptaţi automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 şi 16 ani sunt exceptaţi dacă prezintă la intrarea în ţară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte”, a mai transmis CNSU. 

Citește și:

Rafila: "Grecia probabil că va intra în scenariul roșu". Stau copiii în carantină la întoarcerea în țară?

 

 
 
Loading...