Nouă persoane audiate în cazul spălării de bani şi evaziunii cu prejudiciu de şase milioane de euro

Ultima actualizare:

Procurorii şi poliţiştii judiciarişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din Poliţia Capitalei au făcut, luni, zece percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2008 - 2013, suspecţii au înfiinţat zece societăţi comerciale, pe care le-au cesionat fictiv către mai multe persoane, cetăţeni moldoveni sau egipteni. Suspecţii au continuat să desfăşoară operaţiuni comerciale în numele firmelor cesionate şi au înregistrat în evidenţa contabilă cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale.

Prejudiciul produs bugetului de stat în acest fel a fost estimat, la acest moment, la aproximativ şase milioane de euro.

Percheziţiile au fost făcute atât la locuinţele suspecţilor, cât şi la sediile unor societăţi comerciale implicate în activitatea infracţională, a precizat Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Surse din Poliţia Capitalei au declarat că percheziţiile au fost făcute la sediile mai multor societăţi comerciale ai căror administratori sunt suspectaţi că ar fi achiziţionat echipamente destinate firmelor de pază, dar şi materiale de construcţii, fără să le treacă în contabilitate

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net