Nouă persoane reţinute în dosarul reţetelor false

Ultima actualizare:

    Imaginea Institutului Oncologic Fundeni a ieşit şifonată din cauza acestui scandal
Imaginea Institutului Oncologic Fundeni a ieşit şifonată din cauza acestui scandal

Lovitură grea pentru medicina oncologică din Bucureşti. Nu mai puţin de 13 medici şi farmacişti sunt vizaţi de ancheta procurorilor, pentru că ar fi emis reţete false pentru bolnavii de cancer aflaţi în fază terminală. Nouă persoane, dintre care trei doctori, au fost reţinute ieri de poliţişti.

Conform anchetatorilor, printre cei acuzaţi că şi-au însuşit bani nemeritaţi se numără medicii Otilia Georgescu, Aristica Poenaru şi Emilia Niculescu-Mizil, de la Secţia de Hematologie a Institutului Clinic Fundeni, scrie agenţia Mediafax. Ei sunt acuzaţi că ar fi emis 1.100 de reţete false pentru medicamente oncologice şi hematologice, pe numele unor pacienţi aflaţi în fază terminală a bolii.

Medicamentele erau ridicate dintr-un lanţ de farmacii (Reţeta), deţinut de omul de afaceri sibian Ilie Vonica. Ancheta vizează şi doupă diriginte de farmacii şi alte patru persoane care ar fi intermediat achiziţiile de medicamete de la firme fantomă, fără autorizaţii de distribuţie de la Agenţia Naţională a Medicamentului. Potrivit anchetatorilor, reprezentanţii lanţului de farmacii ar fi decontat ilegal aceste reţete la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, prejudiciind statul cu 8,3 milioane de lei.

La percheziţiile domiciliare ale celor anchetaţi au fost găsite sume de bani fabuloase. E vorba de 100.000 de euro, 140.000 de dolari şi 250.000 de lei. O farmacistă deţinea acasă 100.000 de lei şi 23.000 de euro, bani despre care se spune că ar fi fost obţinuţi din decontări ilegale. Persoanele anchetate sunt acuzate de evaziune fiscală, spălare de bani, înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals, infracţiuni care prevăd pedepse aspre cu închisoarea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
image
actualitate.net
image
actualitate.net