Noua propunere a PSD pentru postul de premier: Sorin Grindeanu

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

După ce Klaus Iohannis a refuzat propunerea de a o numi pe Sevil Shhaideh în funcția de premier, coaliția PSD-ALDE a intrat din nou în ședință pentru a se decide cu privire la o altă persoană pe care o vor în această poziție.

Miercuri, 28 decembrie, PSD-iștii s-au întrunit într-o ședință a Comitetului Executiv Naţional, iar la finalul ei, liderul fomațiunii politice, Liviu Dragnea a ieșit la declarații. Noua propunere pentru prim-ministru, pe care PSD-ul a dat-o spre aprobarea lui Klaus Iohannis, este Sorin Grindeanu.

"Am discutat despre ce avem de făcut: suspendare sau mergem pe această propunere, Sevil Shhaideh, ori altă propunere.Varianta cu Sevil Shhaideh: eu asta am avut în minte până azi-noapte când am avut o discuție cu ea, care mi-a spus că a început să primească mesaje de amenințare cu moartea imediat după anunțul președintelui, atât ea, cât și soțul ei, dar și copilul ei. Mi-a spus că nu mai poate merge mai departe și că tot ce a apărut în presă sunt numai invenții. Dacă demnitatea unui om a fost călcată în picioare și siguranța unei familii a fost pusă în pericol, nu va rămâne așa. Cei care au întreținut această campanie vor da socoteală. În aceste condiții, nu mai putem menține propunerea inițială, deși îmi pare rău. România putea vedea ce prestație ar fi putut avea acest om. A trebuit să decidem dacă facem altă propunere: din partea colegilor mei am fost eu propunerea. Le-am zis că nu vreau să obțin o funcție forțând o lege care este neconstituțională. A trebuit să găsim o soluție cu un coleg care e loial, care să înțeleagă că acest program de guvernare e îndreptat către români și România, care nu merge la Palatul Victoria să-și creeze un pol de putere", a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai adăugat că s-a consultat cu Călin Popescu Tăriceanu și cu colegii săi în vederea acestei propuneri, și că toți au fost de acord pentru a alege "un om loial partidului".

Sorin Grindeanu: "Mulțumesc colegilor mei pentru votul din Comitetul Executiv Național. Mi-am rugat colegii să-mi fie alături dacă voi fi acceptat".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net