După ce Klaus Iohannis a refuzat propunerea de a o numi pe Sevil Shhaideh în funcția de premier, coaliția PSD-ALDE a intrat din nou în ședință pentru a se decide cu privire la o altă persoană pe care o vor în această poziție.


Miercuri, 28 decembrie, PSD-iștii s-au întrunit într-o ședință a Comitetului Executiv Naţional, iar la finalul ei, liderul fomațiunii politice, Liviu Dragnea a ieșit la declarații. Noua propunere pentru prim-ministru, pe care PSD-ul a dat-o spre aprobarea lui Klaus Iohannis, este Sorin Grindeanu.

Cine este Sorin Grindeanu, noul premier propus de PSD. Ce avere are

sorin1.jpg

sorin grindeanu
Sorin Grindeanu, noua propunere de premier a PSD
Foto: Facebook

Sorin Mihai Grindeanu s-a născut în Caransebeș, are 43 de ani și a mai deținut funcții importante. În prezent este președintele Consiliului Județean Timiș, poziție pe care a luat-o în primire în iunie 2016. Între 17 decembrie 2014 și 17 noiembrie 2015, a ocupat fotoliul de ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale, dar și postul de deputat, din 2012.

În 1999 a avut o bursă Tempus pe o perioadă de 3 luni la Universitatea Bologna - Italia, în domeniul statistică socială, iar în 2001 a făcut specializări în domeniul : Educaţia adulţilor la Institutul für Erwahscnenbildung din Frankfurt - Germania, Universidade de Aveiro, Portugalia, Metropolitan Leeds University, Marea Britanie. 

În perioada octombrie 1998 - octombrie 2000 a fost preparator la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, apoi timp de un an a fost asistent la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, din noiembrie 2001până în ianuarie 2004 a fost director la Direcţia pentru Tineret şi Sport Jud. Timiş, în următorii trei ani a deţinut funcţia de director general adjunct la Delpack Invest SRL, timp de câteva luni, în 2008, a fost director SC Ahm Smart SRL, iar din iunie 2008 până la alegerea ca deputat a fost viceprimar la Primăria Timişoara, anunță Mediafax.

În perioada 2004-2008 a fost consilier local la Timişoara. În noiembrie 1996, Grindeanu a intrat în PDSR, a deținut mai multe funcții în organizația de tineret, iar în decembrie 2003 a devenit preşedinte executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD Timiş.

Ce avere are Sorin Grindeanu

În luna iulie a acetsui an, premierul porpus de Liviu Dragnea și-a completat declarația de avere din postura de deputat. Sorin Grindeanu deține trei terenuri în județul Timiș, două cumpărate și unul moștenire a soției, o casă în comuna Giroc din Timiș și un ATV.

De asemenea, acesta a obținut 30.000 de euro din vânzarea unui apartament, în luna martie a acestui an.

Declarația completă de avere o puteți consulta aici.

 

 

 

 

"Am discutat despre ce avem de făcut: suspendare sau mergem pe această propunere, Sevil Shhaideh, ori altă propunere.Varianta cu Sevil Shhaideh: eu asta am avut în minte până azi-noapte când am avut o discuție cu ea, care mi-a spus că a început să primească mesaje de amenințare cu moartea imediat după anunțul președintelui, atât ea, cât și soțul ei, dar și copilul ei. Mi-a spus că nu mai poate merge mai departe și că tot ce a apărut în presă sunt numai invenții. Dacă demnitatea unui om a fost călcată în picioare și siguranța unei familii a fost pusă în pericol, nu va rămâne așa. Cei care au întreținut această campanie vor da socoteală. În aceste condiții, nu mai putem menține propunerea inițială, deși îmi pare rău. România putea vedea ce prestație ar fi putut avea acest om. A trebuit să decidem dacă facem altă propunere: din partea colegilor mei am fost eu propunerea. Le-am zis că nu vreau să obțin o funcție forțând o lege care este neconstituțională. A trebuit să găsim o soluție cu un coleg care e loial, care să înțeleagă că acest program de guvernare e îndreptat către români și România, care nu merge la Palatul Victoria să-și creeze un pol de putere", a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai adăugat că s-a consultat cu Călin Popescu Tăriceanu și cu colegii săi în vederea acestei propuneri, și că toți au fost de acord pentru a alege "un om loial partidului".

Sorin Grindeanu: "Mulțumesc colegilor mei pentru votul din Comitetul Executiv Național. Mi-am rugat colegii să-mi fie alături dacă voi fi acceptat".

 

 
 
Loading...