Noul Cod Rutier dă dezlegare la un pahar de vin sau o bere

Ultima actualizare:

 Guvernul a modificat din nou proiectul de Cod Rutier pe care ar urma să îl adopte miercuri în şedinţă.

"Am modificat în lege acea obligaţie pentru procurori şi judecători de a-l lăsa să conducă pe cel care o infracţiune, accident soldat cu morţi vătămare corporale grave, alcool, conducerea fără permis, numai în situaţiile în care procurorii şi judecătorii constată că nu prezintă pericol pentru a mai conduce pe drumurile publice, mai pe româneşte, cel care a comis un accident, a omorât pe cineva, să nu mai poată să conducă până nu se termină procesul", a declarat premierul Victor Ponta.

"Am găsit o soluţie care să se poată şi aplica referitoare la cei care au amenzi şi nu le plătesc în 30 de zile să li se suspende permisul până la plata amenzii, era o mare problemă de aplicare, în sensul în care omul îşi plătea amenda şi noi nu ştiam că şi-a plătit-o. Am găsit o soluţie cu un cont unic şi cu faptul că poliţia nu poate suspenda permisul cuiva decât după ce verifică la 30 de zile că în acel cont unic s-a plătit amenda", a adăugat premierul.

"Am aplicat regulile europene referitoare la consumul de alcool: până la 0.2 nu e nici măcar contravenţie, 0.2 e un pahar de bere, dar de la 0.5 în sus, nu 0.8, să fie infracţiune. Aşa cum e în Europa, vorbesc de omul obişnuit care se duce la o nuntă şi gustă un pahar de vin, dar de la 0.2 la 0.5 e contravenţie, se suspendă permisul, iar de la 0.5 e infracţiune. Decidem astăzi dacă adoptăm Codul prin OUG", a mai spus Ponta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net