Noul episcop al Hușilor: «N-am venit ca un stăpân»

Ultima actualizare:

    Preasfinţitul Ignatie, un episcop “blând şi bun”
Preasfinţitul Ignatie, un episcop “blând şi bun”

Credincioşii i-au fost alături! Duminică s-a desfăşurat întronizarea noului episcop al Huşilor, Preasfinţitul Ignatie, ales de Sinodul Bisericii Ortodoxe Române să conducă eparhia zguduită astă-vară de un scandal sexual. Corneliu Bârlădeanu, fostul episcop, a fost îndepărat pentru că ar fi fost unul dintre protagoniştii unui filmuleţ cu doi bărbaţi în ipostaze intime.

Nu mai puţin de 4.000 de credincioşi din toate colţurile ţării au ocupat Curtea Catedralei Episcopale de la Huşi pentru a-l întâmpina pe Preasfinţitul Ignatie, noul episcop. La ceremonia oficiată de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, au participat 15 arhierei.

După oficierea Liturghiei, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a rostit o cuvântare prin care a atins şi vulnerabilităţile care au condus la schimbarea din funcţie a lui Corneliu Bârlădeanu. „Îl rugăm pe Dumnezeu să ne ierte pentru slăbiciunile şi neputinţele noastre, precum şi pentru toate smintelile care aduc tulburare, nedumerire şi confuzie între credincioşi. Nădăjduim în iertarea şi mila lui Dumnezeu şi ne încredinţăm iubirii sale neţărmurite”, a spus mitropolitul.Originar din Ardeal, PS Ignatie este cunoscut drept un slujitor ”blând şi bun” al Domnului, după cum îl descriu foşti colegi de seminar sau de facultate. Dacă fostul episcop Corneliu a ieşit în evidenţă, de-a lungul anilor, prin atitudinea sa dură, PS Ignatie a impresionat prin smerenie, scrie adevarul.ro. De altfel, noul episcop a reuşit să sensibilizeze miile de credincioşi cu mesajul său emoţionant.


    Mulţi credincioşi au ţinut să participe la întronizare
Mulţi credincioşi au ţinut să participe la întronizare


    Înaltul prelat a coborât în mijlocul oamenilor
Înaltul prelat a coborât în mijlocul oamenilor

“Vă rog să mă primiţi nu ca pe unul care face minuni, nu ca pe un stăpân, ci ca pe unul care vrea să vă slujească cu autoritatea dragostei, a blândeţii, a înţelegerii, a împreună-pătimirii, şi la bine şi la rău, ca pe unul care nu vrea să iubească slava oamenilor mai mult decât slava lui Dumnezeu, ca pe unul care nu are nevoie de vorbe linguşitoare, care ameţesc orice pământean, ca pe unul care nu are nevoie de odihnă, ci neostoită trudă în via Domnului, ca pe unul care vrea să se răstignească pe altarul dragostei pentru dumneavoastră, ca pe unul care vrea să vă sărute rănile şi să vă micşoreze suferinţa, când sunteţi îndureraţi şi nepăstuiţi”, a rostit înaltul prelat.

“Îmi propun, cu ajutorul lui Dumnezeu, să slujesc eparhia cu mult duh de blândeţe, pricepere, ­dragoste şi cu atenţie faţă de orice suferinţă care poate răni şi tulbura pe oamenii ei”.


    Corneliu Bârlădeanu, prelatul căruia i-ar fi plăcut tinerii mai mult decât s-ar cuveni
Corneliu Bârlădeanu, prelatul căruia i-ar fi plăcut tinerii mai mult decât s-ar cuveni

Opt filmuleţe compromiţătoare descoperite de procurori

Trei preoţi au fost acuzaţi de şantaj la adresa episcopului Corneliu Bârlădeanu. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au ridicat opt filmuleţe, în urma percheziţiilor.

Într-unul dintre filmuleţe, difuzat în mediul online, doi bărbaţi în sutană apar în ipostaze intime, iar unul dintre ei ar fi Corneliu Bârlădeanu.

El nu mai ocupă funcţia de episcop al Huşilor de pe 18 august, când Sinodul Bisericii Ortodoxe Române i-a aprobat cererea de retragere din funcţie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net